От у чому секрет! Щоб схуднути, просто відмовтеся від цих 4 продуктів

Зазвичай, щоб схуднути, ми фокусуємося лише на тому, що можна їсти. Проте важливо враховувати і ті продукти, яких слід уникати. Адже саме в цьому криється причина провалу навіть багатообіцяючої дієти. Крім того, вам буде легше планувати своє меню вдома або у ресторані, передають Патріоти України.

Отже, ось перелік продуктів, від яких варто відмовитись. Принаймні на деякий час. Якщо раптом вам захочеться з’їсти щось із цього списку, то ви можете побалувати себе. Нічого страшного не станеться. Однак не варто ними зловживати. Ви готові?

1. Картопляні чіпси

Це один із продуктів, від яких потрібно відмовитися, щоб схуднути на дієті. Насправді, має досить погану репутацію. Але все не так просто. Картопля може і повинна входити до збалансованої дієти. Варена, приготована на парі або запечена картопля дасть вам енергію та клітковину.

Проте варто уникати її в смаженому вигляді. Йдеться про такі продукти:

  • Картопляні чіпси
  • Картопля фрі
  • Смажена картопля з великою кількістю солі або інших приправ

Проблема у тому, що навіть невелика порція містить багато калорій. Крім того, з ними дуже легко перевищити розумну норму. Існують дослідження, які показують, що якщо ви регулярно будете їсти ці продукти, це може негативно вплинути на загальний стан здоров’я і збільшити вашу вагу за дуже короткий час.

Якщо вам дуже захотілося чіпсів, краще приготуйте їх у духовці. Щоб надати їм смаку та аромату, додайте спеції. Якщо ви надаєте перевагу більш традиційному, просто додайте сіль і перець. Ви отримаєте той самий ефект, але без зайвих калорій та ризику для здоров’я.

2. Закуски, які містять лише вуглеводи

Від продуктів, які містять багато вуглеводів, теж доведеться відмовитися. До них відносяться печиво, сухі сніданки, зернові, фітнес батончики, хліб і т. д. Хоча вони є дуже простими та економними варіантами перекусу, у них міститься простий цукор. Він, своєю чергою, викликає підвищення рівня глюкози.

Крім того, вони дають почуття насичення лише протягом короткого часу. Це означає, що незабаром ви знову відчуєте голод, і з’їсте щось зайве.

Ідеальним варіантом для перекусу є склянка води та збалансовані продукти. Вони повинні містити клітковину, вуглеводи та білки. Ось деякі хороші варіанти:

  • низькокалорійний сир із фруктами
  • 1 яблуко з арахісовою пастою
  • йогурт з вівсяними пластівцями і трохи мигдалю

3. Щоб схуднути, відмовтеся від солодких напоїв

Ще один тип продуктів, яких ви повинні уникати, щоб схуднути – це напої з великою кількістю цукру. Йдеться не лише про прохолодні напої. Ви також повинні відмовитися від розчинної кави, комерційних соків та інших напоїв, до складу яких входить рафінований цукор.

Було доведено, що надмірне споживання цих напоїв прискорює набір ваги. Тому важливо, щоб як діти, так і дорослі уникали їх, наскільки це можливо.

Найкращим варіантом для вгамування спраги є пляшка свіжої води. Якщо вам не подобається смак, то додайте фрукти, м’яту чи корицю.

Наприклад, щоб не пити розчинну каву на роботі, принесіть її з дому, в термосі. Таким чином, ви можете контролювати кількість цукру, і безумовно, така кава набагато смачніша.

4. Білий хліб, печиво і випічка

І насамкінець, утримайтеся від борошняних продуктів, особливо з рафінованого борошна. Крім того, білий хліб зазвичай містить багато цукру, тому він впливає на рівень глюкози в крові. Крім того, хліб із рафінованого борошна містить мало клітковини. З цієї причини, якщо їсти 2 скибочки білого хліба на день, ви підвищуєте ризик ожиріння.

Печиво, тістечка та інші продукти містять шкідливі трансжири. Не сперечаємося, вони можуть бути дуже смачними, але краще їх повністю виключити. Якщо вам дуже хочеться з’їсти шматочок торта або печиво, нехай вони будуть із цільнозернового борошна. Такі кондитерські вироби менш поширені, але вони набагато корисніші для здоров’я.

В ідеалі, постарайтеся готувати домашні дієтичні десерти, з насінням та гірким шоколадом. Таким чином, ви вгамуєте тягу до солодкого, але безпечно для талії та здоров’я

Помиляється половина господинь! Чи можна смажити на оливковій олії

вівторок, 16 квітень 2024, 8:08

Оливкова олія має величезну перевагу перед іншими рослинними аналогами. Від соняшникового чи ріпакового вона відрізняється не лише по смаковим якостям, а й по складу, передають Патріоти України. Вважається дієтичним продуктом, виключно корисним і захищ...

Не робіть так! Три помилки зіпсують якість смаженої картоплі

вівторок, 16 квітень 2024, 7:07

Для того щоб порадувати сім’ю чудовою картоплею, варто спочатку навчитися її готувати так, як це роблять у ресторанах. У кухарів гарнір завжди виходить відмінної якості. Спочатку у коренеплоду схоплюється скоринка, яка дозволяє м’якоті вийти апетитною ...