Перевірте себе! Найпростіший тест на довголіття - потрібно зробити всього два рухи

Ми не збрешемо, якщо скажемо, що кожна людина хоче відчувати себе добре і жити довго. Але як зрозуміти, що фізична форма людини в нормі? Ми розповімо, за якими ознаками можна визначити, в наскільки хорошому стані ваше тіло, передають Патріоти України.

Фізична форма людини

Звичайно, щоб напевно дізнатися, наскільки добре функціонує твій організм, потрібно здавати безліч аналізів. Однак уже зараз ти можеш перевірити свій поточний стан здоров’я самостійно. Експерти виділяють кілька ознак, на які можна спиратися при оцінці стану тіла.

Ознаки простої фізичної форми:

1. Ти можеш торкнутися пальців ніг.

2. Твій серцевий ритм після тренування швидко приходить в норму.

3. У тебе немає зайвого жиру на животі або стегнах.

4. Твоє тіло легко рухається.

5. Ти починаєш потіти на ранній стадії активності.

6. Ти спокійно виконуєш щоденні дії.

7. Твоя постава ідеальна (або майже ідеальна).

8. Ти з легкістю займаєшся фізичними вправами.

9. Тобі важко провести весь день в сидячому положенні.

Як багато з перерахованих вище пунктів ти можеш віднести до себе? Якщо деякі з них не відповідають твоєму реальному самопочуттю, варто задуматися про те, як можна поліпшити свою фізичну форму.

Якщо тобі цікава ця тема, нижче ти знайдеш досить популярний і гранично простий тест на визначення фізичного стану. Розробив його бразильський учений Клаудіо Гіль Арауджо. На його виконання тобі знадобиться трохи більше ніж 1 хвилини. При виконанні тесту тобі потрібно рахувати очки. На початку тесту у тебе є 10 балів. Від кількості набраних балів буде залежати кінцевий результат.

Численні дослідження підтвердили його ефективність. Хочеш дізнатися про стан свого здоров’я? Тоді швидше берися до виконання простих завдань. Бажаємо тобі удачі!

Фізичний стан здоров’я:

1. На початку тесту у тебе є 10 очок. Зніми взуття і встань на підлогу, схрестивши щиколотки.

2. Сядь зі схрещеними щиколотками на підлогу. При цьому не можна допомагати собі руками. Якщо ти мимоволі підтримала себе за допомогою рук, відніми 1 очко. Якщо ти втратила рівновагу, відніми 0,5 бала.

3. Продовжуй сидіти на підлозі протягом 1 хвилини. Потім, не торкаючись ніг та підлоги, постарайся піднятися. Підтримувати себе за допомогою рук забороняється! Штраф – 1 бал.

4. Виконавши це, оціни своє фізичне здоров’я за допомогою простої шкали результатів.

Як рахувати результат?

На самому початку у вас було 10 балів. Вичитайте 2 бали за кожне використання опори, 1 бал за легкі труднощі (наприклад, втрату рівноваги), 2 бали за невдалу спробу сісти або встати.

Що означають мої результати?

Таким чином, підвищення результатів тесту на 1 бал обумовлює зниження ризику проблем зі здоров’ям на 21%.

Зрозуміло, такий тест не підійде для тих людей, які страждають специфічними захворюваннями опорно-рухового апарату. Всі інші можуть спробувати виконати вправу.

Результати тесту засновані на експерименті, який проводився за допомогою 2 000 осіб у віці від 51 до 80 років, і опубліковані в медичному журналі European Journal of Preventive Cardiology.

Результати показали, що протягом 6 років після дослідження люди, які набрали хоча б 8 балів, йшли з життя в 5 разів рідше, ніж ті, хто ледь набирали по 3 бали.

І як далі бути, що робити?

Насправді результати говорять одну банальну річ: займайтеся фізкультурою – станете здоровішими. Підтримуючи своє тіло, що називається, в робочому стані, проживете і довше, і активніше. А тест допоможе контролювати прогрес.

Також не варто розуміти результати буквально: мовляв, не можу ні сісти, ні встати, у мене будуть проблеми та захворювання в найближчі 6 років. Йдеться лише про шанси прожити довше більш тренованій людині.

Проте оцінити стан свого здоров’я цікаво кожному. Люди з перших двох категорій можуть бути спокійні. Але, якщо ви опинилися в нижній групі, краще серйозно задуматися про своє здоров’я. Втім, піклуватися про здоров’я необхідно постійно.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...