Перевірте себе! Непомітні, речі на кухні, які видають недбайливу господиню

Кухня - одне з найбільш відвідуваних місць у будинку. Кожна господиня так звикає до її вигляду, що не помічає дрібні деталі, які все псують. Постійно робити генеральне прибирання клопітно. Але якщо слідувати нескладним правилам, то улюблена кухня завжди буде виглядати чудово, передають Патріоти України.

1. Зберігання продуктів і речей на відкритих поверхнях

На великій кухні зі зберіганням продуктів і всіляких дрібниць питань не виникає, але як бути з маленькою площею, де все на виду? Вихід – єдиний стиль ємностей для зберігання. Банки для спецій та сипучих продуктів, контейнери для ліків – все те, що знаходиться на видному місці, нехай буде в одному кольорі і стилі, відповідному до вашої кухні.

До того ж зберігання продуктів в банках з кришкою захистить від жучків і харчової молі. Для збільшення площі під зберігання можна зробити додаткові полиці в глибоких ящиках.

2. Посуд

Битого посуду краще позбутися. Навіть якщо не вірите в прикмети, то повірте в те, що вид вашої кухні вона ганебно псує. У тріщинах надколотого посуду збираються бруд і мікроби, неспроста по санітарним вимогам такий посуд не використовують в закладах громадського харчування.

Позбавтеся також від пластикових тазиків, які стали затертими, емалевих мисок, старих дерев’яних лопаток, які стоять в тримачі. До речі, дерев’яні лопатки і ложки для перемішування потрібно змінюти достатньо часто.

3. Раковина

Щоб позбутися від гори посуду в раковині, порахуйте, скільки комплектів тарілок, вилок і ложок необхідно на вашу сім’ю, а решту приберіть. Так буде менше спокуси діставати чистий посуд, замість того щоб його помити.

Після миття посуду і приготування їжі раковину потрібно обов’язково мити і бажано витирати насухо, наприклад паперовими рушниками. Залишки їжі і вологе середовище в кухонній раковині – розсадник для мікробів і грибків , тому обов’язково 2-3 рази в тиждень чистити раковину миючим засобом.

4. Зберігання чистячих засобів

У квартирах з маленькою площею ванної кімнати, пральна машина часто розташовується на кухні. А поруч з нею залишаються стояти пральний порошок, кондиціонер, відбілювач. До того ж миючі засоби пахнуть, і цим шкідливо дихати . Є варіант прибрати все це під мийку, але там зазвичай мало місця, тому що відро для сміття і чистячі засоби для кухні теж треба десь зберігати.

Якщо відро невелике або стоїть в іншому місці, під мийкою можна встановити тонкий рейлінг. А на нього повісити пляшки з пульверизатором, йоржики, також з’явиться місце для рукавичок і ганчірок. Таким чином, звільниться додаткове місце для зберігання чистячих засобів.

5. Повністю обладнаний кухонний стіл

Вазочки, цукорниці, залишки спецій після доставки їжі, серветки, підставки під гаряче, пакетики з печивом і багато іншого залишається на виду. Від цього заставлений вид столу стає повсякденним, буденним і звичним.

Залишки спецій після доставки їжі можна переливати в баночки і зберігати в закритому вигляді. Печиво і хліб – відразу прибирати в шафи. Зайвий посуд прибрати на своє місце, перевірити чистоту цукорниці і сільнички. Часу на все це піде трохи, але результат буде видно відразу .

6. Губки і ганчірки для столу

Губки і ганчірки – це наріжний камінь будь-якої кухні. Для губки можна завести красиву мильницю. Ганчірку сушити в обов’язковому порядку, але тільки не на крані. По-перше, це неохайно, по-друге, якщо він не з суперякісної і дорогої сантехнічної лінійки, то скоро почне покриватися дрібними цятками іржі чи окису.

Під зберігання губок і ганчірок можна пристосувати місце під кромкою мийки, зробивши там невелику нішу. Якщо це неможливо, то їх треба прати, сушити, часто міняти. В ході одного дослідження з’ясувалося, що на 86% губок і ганчірок живуть дріжджі і цвіль. Експерти рекомендують міняти губку не рідше ніж раз на тиждень.

7. Дверцята шаф

Якщо на кухні немає потужної витяжки, а на плиті часто готують і особливо смажать, то дверцята шаф швидко покриються нальотом жиру. Особливо це добре помітно на глянцевій поверхні. Протирайте частіше, щоб потім не витрачати всі вихідні на відтирання шаф.

Дверцята шафи, за яким стоїть відро для сміття, страждає особливо. Якщо вона не забезпечена механізмом відкривання, її зазвичай відкривають мокрими і брудними руками. Є маленький секрет: перевісьте ці дверцята трохи нижче, ніж належить, тоді їх можна буде відкривати ногою.

8. Кухонний текстиль

Подивіться свіжим поглядом на улюблений фартух і тканинні рукавички. Якщо фартух в жирних плямах, які вже не піддаються пранню, а рукавички носять на собі бойові сліди від жару – скажіть їм “до побачення”.

9. Записки-нагадування і макулатура

Численні записки домочадцям, нагадування, які підкладаються під магнітики на холодильник, клеяться на шафки та інші видні місця. Вони відклеюються, жовтіють від часу і надають неохайний вигляд кухні.

Замість паперових листів можна використовувати магнітно-маркерну дошку, яка кріпиться на холодильник або інше відповідне місце. У підсумку усі послання і нагадування знаходяться в одному місці.

10. Кухонне вікно

Облагородьте кухонне вікно. З підвіконня приберіть дрібниці, які мають властивість накопичуватися, – ручки, книжки, зарядні пристрої та інше. Якщо на підвіконні квіти в горщиках, то краще залишити ті, які не вимагають інтенсивного поливу: у вологому середовищі можуть з’явитися мошки . Від охайності кухонного вікна також залежить загальне враження від кухні.

11. Чисте повітря

Провітрюйте кухню якомога частіше, особливо під час приготування їжі. Якщо готуєте морепродукти або щось смажите і немає витяжки – закривайте двері і відкривайте кватирку. Провітрена кухня – це плюс до чистоти, охайності та власного здоров’я.

джерел

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...