Погані звички: ТОП-6 помилок, яких потрібно уникати при пранні постільної білизни, щоб потім не шкодувати

Погані звички: шість помилок, яких потрібно уникати при пранні постільної білизни

Коли справа доходить до прання постільної білизни, в хід можуть йти велика кількість порошку, інтенсивний режим пральної машини та сусідство з рушниками. Ці та інші погані звички псують якість та зовнішній вигляд тканини та пояснюють, чому нові простирадла, наволочки та підковдри доводиться так часто купувати, передають Патріоти України.

Прання білизни лише після явного забруднення. Багато людей думають, що пруть постільну білизну досить часто, але це не так. Як правило, її потрібно міняти кожні два тижні, а краще щотижня. Навіть якщо простирадла зовні чисті, згодом вони накопичують піт, бруд і стають розсадниками мікробів, що погано позначається не лише на стані білизни, а й на здоров'ї людини.

Занадто велика кількість порошку. Існує помилка, що чим брудніша постіль, тим більше миючого засобу для неї потрібно. Але надмірна кількість порошку сприяє тому, що волокна матеріалу зношуються досить швидко. В результаті з'являються дірки та розриви. Експерт навіть радить замість порошку використовувати харчову соду та оцет, які подарують простирадлам м'якість.

Постільна білизна, одяг та рушники в одному циклі. Багато людей пруть простирадла разом з рушниками чи іншим одягом. Але різні тканини в одному циклі прання створюють додаткове тертя, що призводить до зношування волокон. А блискавки та гудзики від одягу можуть зачепитися та спровокувати розрив тканини.

Інтенсивний режим прання. Інтенсивний режим виправданий, тільки коли простирадла справді чимось сильно забруднені. В іншому випадку підійдуть звичайні режими, які м'якші та коротші. Вони зроблять постільну білизну чистою та не скоротять термін її служби.

Перевантаження пральної машини. Простирадла повинні вільно циркулювати в пральній машині, щоб стати чистими. Така погана звичка, як перевантаження, не тільки негативно позначається на техніці, а й недостатньо освіжає простирадла.

Ігнорування етикетки. Хоча це може бути очевидним, але люди часто не дивляться на етикетку на постільній білизні перед пранням. Однак саме вона підкаже, за якої температури та в якому режимі прати простирадла, щоб надовго зберегти магазинний вигляд.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...