Здавалося б, зберігання продуктів у холодильнику - найкращий спосіб продовжити їхню свіжість. Холод уповільнює процес псування, але далеко не всі продукти потребують таких низьких температур, передають Патріоти України.
Помилки у зберіганні часто призводять до того, що їжа швидко псується або втрачає свої смакові якості. Розповідаємо, які продукти краще не тримати в холодильнику.
Мед — природний продукт із багатьма корисними властивостями, який часто використовують для зміцнення імунітету. Проте ставити його в холодильник не обов’язково. Оптимальна температура для зберігання меду — від 18 до 20 градусів Цельсія у темному, сухому місці, наприклад, у кухонній шафці далеко від плити чи батареї. Головне — щільно закривати банку, щоб у продукт не потрапляла волога, інакше почнеться процес бродіння.
Зберігання хліба в холодильнику — поширена, але помилкова практика. У холоді хліб швидко черствіє, втрачає м’якість і смак. Набагато краще тримати його у спеціальному хлібнику або загорнутим у тканину за кімнатної температури. Якщо потрібно зберегти хліб довше, краще заморозити його.
Картопля — популярний і ситний гарнір, але тримати її в холодильнику не можна. В умовах низької температури вона темніє, стає м’якою і несмачною. Крім того, крохмаль у холоді перетворюється на цукри, що під час приготування може призвести до утворення шкідливого акриламіду, пов’язаного з розвитком онкозахворювань. Найкраще зберігати картоплю в прохолодному, темному місці — коморі або підвалі.
Крупи, борошно, рис і панірувальні сухарі краще зберігати в герметичних контейнерах у кухонній шафці. У холодильнику вони швидко вбирають вологу, що призводить до злежування і втрати якості.
Холод і волога руйнують смакові та ароматичні властивості кави. Крім того, якщо упаковка не герметична, кава швидко вбирає запахи сирів, м’ясних продуктів та інших страв з холодильника. Через це напій втрачає свій характерний смак і аромат.
Поради для зберігання продуктів:
Дотримуючись цих простих правил, можна зберегти якість продуктів і насолоджуватися їхнім смаком довше, а також уникнути непотрібних витрат і харчових відходів.
Якщо звичайні дієти викликають у вас втому і роздратування, варто спробувати метод харчового вікна (Intermittent Fasting, IF). Його суть - не в тому, що їсти, а коли їсти, передають Патріоти України. . Найпопулярніший формат — режим 16:8, тобто ви їст...
Для багатьох з нас ранкова кава - це необхідний ритуал, а додавання молока здається цілком природним. Але чи підходить кава з молоком усім? Експерти попереджають: для деяких людей вона може завдати шкоди, передають Патріоти України. Чи зменшує молоко к...