Знайти якісний сир на прилавках неймовірно складно. Іноді у складі максимум замінників, передають Патріоти України.
Для виробництва 1 кг сиру потрібно близько 11 л молока. Тому перша і найпростіша ознака якісного сиру — ціна. Якщо перед вами продукт із низькою ціною, можливо, молоко в ньому замінили дешевою пальмовою олією.
Обов’язково дивіться склад продукту. У ньому не повинно бути сої, пальмової або будь-якої іншої олії, сухого молока, стабілізаторів та консервантів або будь-яких харчових добавок.
Справжній сир готують із трьох інгредієнтів — молока, закваски та сичужних ферментів, а будь-які додаткові продукти вже перетворюють сир на сирний продукт.
Спробуйте сир на смак — якісний продукт радуватиме вас посмаком 5-7 хвилин. Сирний продукт ви відчуватимете довше через ароматизатори та харчові добавки, а пальмова олія у складі такої підробки змусить вас випробувати спрагу і почуття сухості в роті.
Натисніть на шматок сиру пальцем. Якщо ви побачите краплі рідини та вм’ятину – у його складі є рослинні олії та інші добавки.
Ви можете це зробити за допомогою запальнички. Відріжте шматочок сиру і піднесіть його під полум’я запальнички. Якщо сир розплавиться миттєво — це говорить про хорошу якість.
Для перевірки якості продукту капніть йодом на шматок сиру. Якщо він посиніє – усередині є крохмаль, а у складі продукту є добавки.
Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправильна температура води позбавляє напій його основних корисних властивостей, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Чайне листя, особливо, якщо це білий чи зелений чай, в...
Багато хто з нас чув про чотири типи особистості за Гіппократом: сангвінік, меланхолік, холерик і флегматик. Здивує, але характеристика "батька медицини" з V століття до н.е. досі актуальна, хоча не єдина. Інтерес до нових методів дослідження особистос...