Прикмети на 29 серпня: Які 3 речі потрібно зробити на Горіховий спас, щоб залучити в будинок удачу

29 серпня відзначається Горіховий або Хлібний спас. Це свято також називають полотняним, малим, холодним, передають Патріоти України.

У цей день не можна випікати хліб із зерна нового врожаю. Раніше до 29 серпня закінчували жнива. У лісі збирали горіхи, які якраз встигали до цього часу. Горіхами запасалися на зиму, робили з них настоянку.

Вважалося, що вона матиме лікувальні властивості. А настоянкою з перегородок волоського горіха рятувалися від застуди і хвороби суглобів.

На календарі вже кінець серпня, і до цього часу ставало значно прохолодніше. Намагалися готуватися до холодної зими. Сьогодні можна було зробити оберіг на удачу з колосків та поставити в будинку.

Щоб бути здоровим всю зиму, люди ходили в лазню. Успенський піст закінчився 27 серпня, тому можна ситно обідати та шумно веселитися.

Що не можна робити 29 серпня на Горіховий спас

Не можна відмовляти в милостині.

Не можна лінуватися та байдикувати.

Не можна сваритися, лаятися, бажати кому-небудь зла.

Не можна думати про погане. Погані думки повернуться до вас бумерангом.

Прикмети на 29 серпня на Горіховий спас

Якщо багато горіхів вродило, то через рік буде багато хліба.

Якщо спека в цей день, то до холодної та дощової другої половини вересня.

Якщо хороша ясна та помірна погода, то зима буде короткою.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...