Ароматна диня - одна з причин, чому ми любимо літо. Цей приголомшливий фрукт не тільки неймовірно смачний, але й корисний, передають Патріоти України.
Здається, що купити диню — справа начебто нехитра. Понюхав її, покрутив у руках, продавець сказав, що солодка і ціна нормальна — треба брати. Щоб уникнути розчарувань після покупки, є ще кілька нюансів, крім "понюхати". Разом з "Уніаном" розповімо, як правильно вибрати солодку диню
Понюхайте диню. У стиглої дині характерний динний аромат, солодкий і свіжий. У перестиглої дині аромат буде трохи інший: з’явиться характерний "винний" запах.
Подивіться на колір і натисніть на шкірку: у хорошій дині рівномірний колір плода. У деяких сортів на поверхні є сіточка — вона у зрілої дині проявляється чіткіше.
Шкірка дині має бути пружною. Якщо на ній є зелені плями — незріла диня, темні й коричневі плями — плід переспів або вже почав псуватися.
Натисніть на шкірку — у стиглої дині вона злегка проминається, але потім зникає. Якщо ж вм’ятина після натискання залишається, швидше за все, диня переспіла.
Постукайте по дині. Якщо звук глухий, то плід стиглий.
Не беріть диню, у якої:
Визначити наявність нітратів на вигляд дині неможливо. Якщо сумніваєтеся у товарі, то можна попросити документи на продукцію у торговій точці — їх видають лише після тестування та відсутності шкідливих речовин у плодах.
Ніколи не ріжте диню при покупці та не купуйте розрізану — плід спочатку потрібно добре помити. В іншому випадку з скоринки на м’якуш можуть потрапити хвороботворні мікроби — із землі, рук збирачів або інших плодів. Вдома ретельно помийте диню перед тим, як розрізати, а відрізану часточку можна трохи підсолити — аромат стане солодшим і сильнішим. Розрізаний плід зберігайте лише у холодильнику.
Найрідкісніший колір очей у світі — зелений, передають Патріоти України. Цікаво, що в дітей колір очей може змінюватися з віком — особливо у світлооких малюків.
Народне свято 10 квітня відоме під назвами Терентій маревний, Іларіонів день, Іларіон - виверни голоблі. 10 квітня віряни за новим стилем (23 квітня за старим) вшановують пам'ять мучеників Терентія, Максима, Олександра і Феодора, а також патріарха Гри...