Корисно не тільки пити ці соки, але й просто полоскати ними горло.

Вчені з розташованого в Німеччині інституту молекулярної вірусології Медичного центрального університету Ульма заявили, що рослинні соки і зелений чай можуть знижувати ймовірність зараження коронавірусом. Про це повідомляється в результатах дослідження, опублікованих на bioRxiv, передають Патріоти України.
Вчені в ході наукового експерименту змішали натуральні соки чорноплідної горобини і граната із SARS-CoV-2, який і викликає COVID-19. Отриману суміш вони залишали певний час настоюватися при кімнатній температурі. При цьому фахівці помітили, що сік з горобини «вбивав» до 97% COVID-19 всього за 5 хвилин, а гранатовий сік - 80% патогенів SARS-CoV-2.
На думку фахівців, боротися з коронавірусом допомагають і інші натуральні соки і зелений чай. Вчені зазначають, що подібна противірусна активність рослинних продуктів може бути пов'язана з їх кислотно-лужним балансом і поліфенолами, які впливають на вірусні білки - вони нейтралізують їх дію.
При цьому фахівці припускають, що в разі зараження COVID-19 полоскання горла соком з горобини, граната або зеленим чаєм кілька разів на день, знижує вірусне навантаження на організм пацієнта. Також, це нібито запобігає поширенню інфекції в нижчих дихальних шляхах, що робить неможливим її передачу іншим людям.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...