Пийте на здоров'я: Вчені назвали соки, які можуть "вбити" коронавірус

Корисно не тільки пити ці соки, але й просто полоскати ними горло.

Вчені з розташованого в Німеччині інституту молекулярної вірусології Медичного центрального університету Ульма заявили, що рослинні соки і зелений чай можуть знижувати ймовірність зараження коронавірусом. Про це повідомляється в результатах дослідження, опублікованих на bioRxiv, передають Патріоти України.

Вчені в ході наукового експерименту змішали натуральні соки чорноплідної горобини і граната із SARS-CoV-2, який і викликає COVID-19. Отриману суміш вони залишали певний час настоюватися при кімнатній температурі. При цьому фахівці помітили, що сік з горобини «вбивав» до 97% COVID-19 всього за 5 хвилин, а гранатовий сік - 80% патогенів SARS-CoV-2.
На думку фахівців, боротися з коронавірусом допомагають і інші натуральні соки і зелений чай. Вчені зазначають, що подібна противірусна активність рослинних продуктів може бути пов'язана з їх кислотно-лужним балансом і поліфенолами, які впливають на вірусні білки - вони нейтралізують їх дію.
При цьому фахівці припускають, що в разі зараження COVID-19 полоскання горла соком з горобини, граната або зеленим чаєм кілька разів на день, знижує вірусне навантаження на організм пацієнта. Також, це нібито запобігає поширенню інфекції в нижчих дихальних шляхах, що робить неможливим її передачу іншим людям.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...