Пийте на здоров'я: Вчені назвали соки, які можуть "вбити" коронавірус

Корисно не тільки пити ці соки, але й просто полоскати ними горло.

Вчені з розташованого в Німеччині інституту молекулярної вірусології Медичного центрального університету Ульма заявили, що рослинні соки і зелений чай можуть знижувати ймовірність зараження коронавірусом. Про це повідомляється в результатах дослідження, опублікованих на bioRxiv, передають Патріоти України.

Вчені в ході наукового експерименту змішали натуральні соки чорноплідної горобини і граната із SARS-CoV-2, який і викликає COVID-19. Отриману суміш вони залишали певний час настоюватися при кімнатній температурі. При цьому фахівці помітили, що сік з горобини «вбивав» до 97% COVID-19 всього за 5 хвилин, а гранатовий сік - 80% патогенів SARS-CoV-2.
На думку фахівців, боротися з коронавірусом допомагають і інші натуральні соки і зелений чай. Вчені зазначають, що подібна противірусна активність рослинних продуктів може бути пов'язана з їх кислотно-лужним балансом і поліфенолами, які впливають на вірусні білки - вони нейтралізують їх дію.
При цьому фахівці припускають, що в разі зараження COVID-19 полоскання горла соком з горобини, граната або зеленим чаєм кілька разів на день, знижує вірусне навантаження на організм пацієнта. Також, це нібито запобігає поширенню інфекції в нижчих дихальних шляхах, що робить неможливим її передачу іншим людям.

ТОП-5 правил варіння яєць, які потрібно знати, щоб шкаралупа легко відчищалась

вівторок, 30 квітень 2024, 10:14

Чищення яєць не назвеш найпростішим заняттям на кухні, оскільки часом шкаралупа буквально приклеюється до білка, передають Патріоти України. Однак це залежить не від удачі: якщо правильно готувати продукт, то жодних складнощів із цим виникати і не пови...

Господиням на замітку! Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски

вівторок, 30 квітень 2024, 9:40

Які дріжджі краще використовувати для випікання пасок та чому, передають Патріоти України. Без хороших дріжджів не буде пишної смачної паски, тому так важливо для випікання великодньої паски використовувати свіжі та якісні дріжджі. . Якісні дріжджі па...