Корисно не тільки пити ці соки, але й просто полоскати ними горло.

Вчені з розташованого в Німеччині інституту молекулярної вірусології Медичного центрального університету Ульма заявили, що рослинні соки і зелений чай можуть знижувати ймовірність зараження коронавірусом. Про це повідомляється в результатах дослідження, опублікованих на bioRxiv, передають Патріоти України.
Вчені в ході наукового експерименту змішали натуральні соки чорноплідної горобини і граната із SARS-CoV-2, який і викликає COVID-19. Отриману суміш вони залишали певний час настоюватися при кімнатній температурі. При цьому фахівці помітили, що сік з горобини «вбивав» до 97% COVID-19 всього за 5 хвилин, а гранатовий сік - 80% патогенів SARS-CoV-2.
На думку фахівців, боротися з коронавірусом допомагають і інші натуральні соки і зелений чай. Вчені зазначають, що подібна противірусна активність рослинних продуктів може бути пов'язана з їх кислотно-лужним балансом і поліфенолами, які впливають на вірусні білки - вони нейтралізують їх дію.
При цьому фахівці припускають, що в разі зараження COVID-19 полоскання горла соком з горобини, граната або зеленим чаєм кілька разів на день, знижує вірусне навантаження на організм пацієнта. Також, це нібито запобігає поширенню інфекції в нижчих дихальних шляхах, що робить неможливим її передачу іншим людям.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...