Пийте на здоров'я: Вчені назвали соки, які можуть "вбити" коронавірус

Корисно не тільки пити ці соки, але й просто полоскати ними горло.

Вчені з розташованого в Німеччині інституту молекулярної вірусології Медичного центрального університету Ульма заявили, що рослинні соки і зелений чай можуть знижувати ймовірність зараження коронавірусом. Про це повідомляється в результатах дослідження, опублікованих на bioRxiv, передають Патріоти України.

Вчені в ході наукового експерименту змішали натуральні соки чорноплідної горобини і граната із SARS-CoV-2, який і викликає COVID-19. Отриману суміш вони залишали певний час настоюватися при кімнатній температурі. При цьому фахівці помітили, що сік з горобини «вбивав» до 97% COVID-19 всього за 5 хвилин, а гранатовий сік - 80% патогенів SARS-CoV-2.
На думку фахівців, боротися з коронавірусом допомагають і інші натуральні соки і зелений чай. Вчені зазначають, що подібна противірусна активність рослинних продуктів може бути пов'язана з їх кислотно-лужним балансом і поліфенолами, які впливають на вірусні білки - вони нейтралізують їх дію.
При цьому фахівці припускають, що в разі зараження COVID-19 полоскання горла соком з горобини, граната або зеленим чаєм кілька разів на день, знижує вірусне навантаження на організм пацієнта. Також, це нібито запобігає поширенню інфекції в нижчих дихальних шляхах, що робить неможливим її передачу іншим людям.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...