Рятуємо руки-ноги й голову: Як утриматись на ногах в ожеледь і що робити, якщо вже падіння не уникнути

Багато українців з нетерпінням чекають першого снігу взимку, але ожеледі, що наступає згодом, мало хто радіє, зазначають Патріоти України. Щорічно на дорогах і тротуарах України спостерігається одна картина: після заморозків настає потепління і все місто перетворюється на ковзанку. Розповідаємо, як можна мінімізувати ризик падінь, якщо комунальники не посипали вулицю піском, і як водити машину в небезпечний період.

Рекомендації пішоходам під час ожеледиці та ожеледиці

  1. Купуйте зимове взуття з товстою підошвою і рифленим малюнком. Забудьте про підбори і плоску підошву.
  2. Купіть льодоступи для взуття – така річ дуже пригодиться в господарстві. Якщо їх немає - можна тимчасово наклеїти на взуття медичний пластир або наждачний папір.
  3. Від падінь вбереже дідівський спосіб – зніміть шкарпетки і натягніть їх зверху на черевики. Це виглядає безглуздо, але зате ви надійно утримаєтеся на льоду.
  4. Обходьте стороною люки і сходи – це найнебезпечніші місця.
  5. По можливості змістіться з тротуару на траву або газон.
  6. Попросіть літніх рідних залишитися вдома.
  7. Ні в якому разі не перебігайте дорогу перед машиною по ожеледиці.

МВС України рекомендує ходити в ожеледь дрібними і неквапливими кроками – ходою пінгвіна. Трохи зігніть коліна і наступайте на тротуар всією підошвою. Не тримайте руки в кишенях – так незручно тримати рівновагу. Центр ваги тіла направляйте вперед.

Якщо відчуваєте, що падаєте

Дуже важко встигнути зреагувати на падіння і підготуватися до нього. Якщо це можливо, постарайтеся згрупуватися в момент падіння і трохи присісти. Найбільш небезпечними є падіння на лікті, сідниці і потилицю. Постарайтеся не виставляти руки вперед, щоб не впасти на них, і захистіть голову.

Як водити машину в ожеледь

Навіть найдосвідченіший водій може втратити керування на слизькій дорозі. Щоб звести до мінімуму ризик ДТП, обов'язково поміняйте літню гуму на зимову вчасно. Якщо ви зустріли ожеледь в літній гумі – краще не сідайте за кермо.

В ожеледь рекомендується їздити повільніше, ніж зазвичай. Обережно користуйтеся гальмами, особливо на повороті. Поєднуйте гальмування двигуном і ножне гальмо. Дотримуйтесь велику дистанцію між іншими автомобілями, якщо це можливо. На спусках і підйомах використовуйте знижену передачу.

Лише спробуйте! Мариновані огірки з яблуками - овочі виходять хрусткими, а розсіл смачним

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Завдяки цьому рецепту ви не тільки пригостите домашніх хрусткими огірками, але й отримаєте смачний розсольний напій, передають Патріоти України.

Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

четвер, 18 квітень 2024, 8:13

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України. У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом. Однак повторити «...