Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України.

У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом.

Однак повторити «магазинний» буханець чи булку виходить далеко не у всіх випадках.

Подробиці

Зазвичай приготовлений професіоналами кулінарний виріб відрізняється наявністю «хрустинки» зовні та «легкістю» всередині.

У кулінара-аматора хліб може вийти або повністю м’яким, або занадто жорстким.

А хочеться, щоб скоринка хрумтіла… На щастя, є одна хитрість, що дозволяє без проблем досягти потрібного результату навіть при приготуванні хліба не в печі, а в духовці.

Що має стояти у духовці

Перед тим як почати випікання хлібобулочного виробу, в духовку бажано поставити каструлю, в яку налити воду.

Посуд з водою повинен розташовуватися нижче за випічку.

Під впливом високих температур рідина випаровуватиметься. В результаті почнеться «взаємодія» води, що знаходиться в газоподібному стані, з крохмалем у тісті.

Підсумок – затвердіння поверхні хлібобулочного виробу. З’явиться така бажана «хрустинка», яка ніяк не завадить збереженню м’якості внутрішньої частини випічки.

Ви могли це не знати! Названо прилад, який у рази збільшує рахунок за електроенергію

середа, 17 грудень 2025, 19:08

Скоротити споживання електроенергії - це важлива задача не тільки у період її гострого дефіциту, а й просто спосіб контролю своїх витрат. Однак один звичний кухонний гаджет може стояти цьому на заваді, адже продовжує споживати енергію і збільшувати рах...

Варто знати! Що не варто дарувати, щоб не образити людину на Новий рік

середа, 17 грудень 2025, 18:41

Напередодні свят варто ретельно підбирати подарунки, адже деякі речі можуть непередбачувано образити близьких. Експерти з етикету радять уникати подарунків, які натякають на недоліки чи створюють незручності, передають Патріоти України. Серед заборонен...