Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України.

У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом.

Однак повторити «магазинний» буханець чи булку виходить далеко не у всіх випадках.

Подробиці

Зазвичай приготовлений професіоналами кулінарний виріб відрізняється наявністю «хрустинки» зовні та «легкістю» всередині.

У кулінара-аматора хліб може вийти або повністю м’яким, або занадто жорстким.

А хочеться, щоб скоринка хрумтіла… На щастя, є одна хитрість, що дозволяє без проблем досягти потрібного результату навіть при приготуванні хліба не в печі, а в духовці.

Що має стояти у духовці

Перед тим як почати випікання хлібобулочного виробу, в духовку бажано поставити каструлю, в яку налити воду.

Посуд з водою повинен розташовуватися нижче за випічку.

Під впливом високих температур рідина випаровуватиметься. В результаті почнеться «взаємодія» води, що знаходиться в газоподібному стані, з крохмалем у тісті.

Підсумок – затвердіння поверхні хлібобулочного виробу. З’явиться така бажана «хрустинка», яка ніяк не завадить збереженню м’якості внутрішньої частини випічки.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...