Родина оцінить! Як приготувати хрусткий зовні і м’який всередині домашній хліб

Багато кулінарів вважають за краще не купувати хліб у магазині, а випікати цей хлібобулочний виріб самостійно, передають Патріоти України.

У цьому випадку гурман завжди радує самого себе та своїх домочадців свіжим та м’яким продуктом.

Однак повторити «магазинний» буханець чи булку виходить далеко не у всіх випадках.

Подробиці

Зазвичай приготовлений професіоналами кулінарний виріб відрізняється наявністю «хрустинки» зовні та «легкістю» всередині.

У кулінара-аматора хліб може вийти або повністю м’яким, або занадто жорстким.

А хочеться, щоб скоринка хрумтіла… На щастя, є одна хитрість, що дозволяє без проблем досягти потрібного результату навіть при приготуванні хліба не в печі, а в духовці.

Що має стояти у духовці

Перед тим як почати випікання хлібобулочного виробу, в духовку бажано поставити каструлю, в яку налити воду.

Посуд з водою повинен розташовуватися нижче за випічку.

Під впливом високих температур рідина випаровуватиметься. В результаті почнеться «взаємодія» води, що знаходиться в газоподібному стані, з крохмалем у тісті.

Підсумок – затвердіння поверхні хлібобулочного виробу. З’явиться така бажана «хрустинка», яка ніяк не завадить збереженню м’якості внутрішньої частини випічки.

Для чого досвідчені господині використовують розпушувач при приготуванні курки

середа, 1 травень 2024, 11:12

Комусь це може здатися дивним, але розпушувач, призначений для додавання в тісто, стане в нагоді і при приготуванні курки, передають Патріоти України. Перед тим як розкрити секрет, нагадаємо, для чого все ж таки потрібен цей компонент у складі страви....

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

середа, 1 травень 2024, 10:10

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними, передають Патріоти України. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каст...