Оливкова олія є невід'ємною складовою частиною середземноморської дієти. Але чи можна смажити на оливковій олії? Давайте розбиратися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН
Згідно з історичними свідченнями, перше задокументоване використання оливкової олії відноситься до 4000 року до нашої ери. Цей продукт був відомий в Індії, Вірменії, Палестині. Але нині він найбільше асоціюється з Грецією, Італією і Іспанією.
Оливкову олію справедливо вважають однією з найкорисніших в світі. І лікарі стверджують, що на ній можна навіть смажити. Однак, варто звернути увагу на певні нюанси.
Раніше вирішальним фактором для вибору оливкової олії для смаження була температура димлення, проте, згідно з останніми дослідженнями, це не головне. Велике значення має метод приготування їжі. Наприклад, смаження на сковороді гірше, ніж смаження у фритюрі. Різні види продуктів, посмажені на оливковій олії, можуть збагачуватися корисними для організма сполуками: каротиноїдами, фенолами тощо.
Вибираючи олію для смаження, завжди звертайте увагу на їхню температуру димлення. Нагріваючись до цієї позначки, вона починає змінювати свій хімічний склад.
Переносить високі температури досить добре, може зберігатися тривалий період, відрізняється менш вираженим запахом. Для оливкової олії extra virgin точкою димлення є 160–190 °C, а для virgin — до 210 °C.
Цей вид відрізняється більш вираженим смаком та запахом, оскільки вона не проходить оброблення. Тому вона містить і більше вітамінів та інших корисних речовин. Однак нагрівання така олія переносить гірше. Температура димлення становить 180–190 °С.
Важливо запам'ятати: яку б олію ви не використовували для смаження, його можна заливати лише раз. Обсмажувати щось у олії, яка залишилася на сковороді небезпечно для здоров'я.
Чай – це не тільки смачний напій, а й потужний союзник для вашого здоров'я. Багато хто не знає, що регулярне споживання чаю може значно зміцнити вашу імунну систему та допомогти в боротьбі з хворобами., передають Патріоти України. Чорний і зелений чай ...
Закарпаття – чудовий край. Яка там дивовижна природа, а народ дуже гостинний. І як вони готують! Особливо люблять пригощати різними домашніми смаколиками. Однією з основних страв на застілля вважаються закарпатські голубці, передають Патріоти України. ...