"Рибне сало": Як приготувати улюблену страву полярників та оленярів - це така смакота!

Фудблогерка Наталя Калніна - авторка багатьох оригінальних рецептів. Раніше вона запропонувала зовсім новий салат з кабачків, а днями розповіла, як засолити рибу, щоб вийшов чудовий результат, передають Патріоти України.

За словами Калніної, така засолка риби користується популярністю серед геологів та учасників полярних експедицій, а також у оленярів. Страва ще називається «Рибне сало».

«Я люблю таке рибне сало за те, що можна наготувати про запас покласти у морозильну камеру, а потім коли потрібно дістати з морозильної камери й подати до столу, наприклад, з чорним хлібом або просто з картоплею, смачно дуже і виглядає чудово», — зазначає Наталя.

Продукти:
Скумбрія свіжоморожена — 2 шт.
Цукор — 1ст.
Сіль — 1ст.
Чорний перець — ½ ч.л. (або до смаку)

Для начинки:
Кріп — 50 — 100 г
Часник — 2зуб
Рослинна олія — 1 — 2ст.л.
Приготування :
Свіжоморожену скумбрію розморозити, видалити голову, відокремити кісточки та розділити на 4 філе.
Змішати сіль, цукор та спеції.
Посипати рибу сумішшю з усіх боків.
Порубати ножем кріп, часник і змішати з олією.
На половинку рибного філе покласти начинку, рівномірно розподілити та накрити другим філе. Потім загорнути у харчову плівку.
Те саме зробити з другим філе.
Обидві рибки покласти у холодильник на добу.
Потім прибрати у морозильну камеру. Коли риба замерзне, можна різати на шматочки та дегустувати.

Це може здивувати! Як вживання алкоголю впливає на ризик розвитку раку

середа, 22 січень 2025, 8:59

В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...

Ручна робота та екологічність: вироби з натуральних матеріалів

середа, 22 січень 2025, 8:30

Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...