Секрет досвідчених господинь! Як правильно промивати рис, щоб зварити його розсипчастим

Рисова каша або розсипчастий гарнір - два варіанти приготування крупи. Так, дійсно, в залежності від певних факторів може вийти одне або друге. Якщо сьогодні у вас в планах розсипчастий рис, тоді зверніть увагу на особливості промивання крупи. Це один з факторів, які впливають на результат, передають Патріоти України.

Подробиці

В крупі висока частка крохмалю. І саме це є причиною, чому крупу промивають перед приготуванням. Якщо ви теж промиваєте під краном, тоді варто знати, що це не зовсім правильні дії. Звичайна холодна вода з-під крану нездатна повністю вимити крохмаль з крупи. В результаті він злипнеться в процесі варіння. Потрібно дещо змінити промивання.

На одну склянку рису потрібно 1 л води, в якій треба розчинити столову ложку солі. Тепер в цій воді кімнатної температури промивайте рис. При потребі кількість розчину можна збільшити. Для гарантованого результату можна спочатку промити рис в холодній воді, а потім вже промити в солоному розчині. Як варіант, можна замочити на 30 хвилин. Такий метод є досить дієвим.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...