Секрет досвідчених господинь! Якою сіллю та коли слід солити смажену рибу

Хозяйки з досвідом часто солять страви "на око". Деяким продуктам потрібно зовсім небагато солі. Рибу можна посолити якомога більше, а от м’ясу потрібна помірність, інакше воно буде несмачним і жорстким. Щоб смачно приготувати рибу, важливо дотримуватися перевірених часом порад, передають Патріоти України.

Як правильно солити рибу

У більшості випадків господині вважають за краще солити продукти практично в кінці варіння чи смаження, не боячись, що вони вберуть сіль нерівномірно. І це правильне рішення.

Кількість солі залежить від продуктів, та їх кількості. Краще при цьому використовувати сіль великого або середнього помелу, а дрібна сіль швидко роз’їсть потрібну м’якоть риби.

Ідеальний час, коли потрібно солити рибу

Солити рибу найкраще в процесі приготування, коли сіль опускається прямо в олію. Такий трюк дозволить уникнути пересолу, а риба візьме собі потрібну кількість солі – і ні грама більше.

Деякі вважають за краще натирати рибу спеціями та сіллю на 5-10 хвилин до початку готування. Такий спосіб вважається непоганим, і за такого підходу пересолити рибу вкрай складно.

Він підходить для приготування риби цілком, при смаженні шматків риби сіль краще додавати в олію.

Дрібну рибу солять у паніровці, додаючи сіль прямо в борошно.

ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

четвер, 16 травень 2024, 11:14

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон. Щоб курячий бульйон вийшов...

Це справді працює! ТОП-6 порад, як подолати потяг до нездорової їжі

четвер, 16 травень 2024, 10:56

Дуже часто, коли ми даємо собі обіцянку харчуватися лише дієтичними та здоровими продуктами, нашої рішучості вистачає ненадовго. Або ж тривалий період здорової дієти закінчується зривом і безконтрольним переїданням морозива, тортів, піци та смаженої ка...