Секрет досвідчених господинь! Від цього залежить смак борщу: Ось що класти першим - капусту чи картоплю

Здавалося б, порядок закладання продуктів у каструлю з майбутнім борщем не настільки принциповий. Однак це правило продиктоване тим, що всі продукти мають власний час, за який повинні приготуватися. Згідно з класичним рецептом, першою в каструлю вирушає капуста - овочу просто потрібно більше часу, щоб зваритися. Але є винятки. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media, передають Патріоти України.

Фінальне рішення залежить від "віку" овочів

Якщо у вас молода капуста, її краще кидати до борщу останньою. Свіжий овоч з тоненькими листочками та великою кількістю соку вариться буквально кілька хвилин. Якщо її переварити, текстура продукту буде більше нагадувати шмарклі.

Що ж до старої картоплі, то їй, навпаки, потрібно більше часу, щоб розваритися. Тому якщо у вас саме такий коренеплід — кладіть його першим.

Якщо ви додаєте у борщ не свіжу, а квашену капусту, картоплю теж потрібно варити першою. Кислота в капусті уповільнює приготування картоплі. Тому дочекайтесь, поки картопля буде на 80-90% готовою, а тоді кладіть у каструлю капусту. Якщо у вас стара капуста, їй буде достатньо 15 хвилин на приготування. При приготуванні борщу врахуйте цей момент.

Жіночий психологічний тест: Тест у картинці визначить вашого ідеального чоловіка

середа, 8 травень 2024, 18:14

Хоч всі жінки зазвичай і перераховують доволі схожий список вимог до потенційного бойфренда, кожній важливіше щось своє. Щоправда, ваші мрії далеко не завжди можуть збігатися з тим, що вам справді необхідно, передають Патріоти України. Деталі. Пропонує...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...