
Холодна пора року підходить все ближче, і настав час перевірити, чи готовий ваш верхній одяг до наступного сезону. Можна випрати пуховик вручну, а можна використовувати для цього пральну машинку, передають Патріоти України.
Головне, дотримуватись певних правил, щоб не зіпсувати річ. У цій статті разом з Американською хімчисткою ми розглянемо, як прати пуховик, щоб пух не зім’явся і не виліз зі швів.
Перевірте, чи чистий барабан у машинці, чи немає там сторонніх предметів, далі:
Ви можете використовувати як спеціальні м’ячики, так і звичайні тенісні — цей лайфхак працює для того, щоб у процесі прання не збивався наповнювач. Режим вибирайте щадний — якщо немає спеціального "Для верхнього одягу", це може бути такий режим, як для шовку або вовни, делікатний. Головне, температура прання не має перевищувати 30 градусів.
Мийний засіб вибирайте з урахуванням кольору речі, а кількість розрахуйте, виходячи з інструкції. Швидкість віджимання, якщо вона у вас регулюється вручну, виставляйте на 500. Якщо у квартирі сиро та холодно, — не більш як 600. Також додайте додаткове полоскання, щоб якісно прополоскати річ від мильного розчину.
Якщо ви шукали, як прати пуховик на синтепоні, то фахівці рекомендують такий самий спосіб — з м’ячиками, на температурах і режимах, що щадять, і з додатковим полосканням.
Для прання білого пуховика вибирайте гель для тонких тканин. Дуже важливо, щоб мийний засіб не містив відбілювач.
Під час прання дотримуйтесь таких умов:
Фахівці попереджають, що у разі використання прального порошку з відбілювачем на тканині можуть залишитися розводи та плями. Також зазначається, що можна застосовувати шампунь чи рідке мило.
Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...
Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...