Що буде, якщо спати щодня менше ніж 6 годин - відповідь спеціаліста

Сон життєво важливий для нашого організму. Повноцінний, якісний відпочинок вночі допомагає відновитись та наповнитись силами. Для людини необхідно вісім годин сну, щоб добре почуватись, але більшість витрачають на це лише шість годин. BBC Science Focus зібрав думки спеціалістів, щодо цього питання, передають Патріоти України.

Згідно з даними Національного фонду сну США, дорослим необхідно спати 7-9 годин щоночі. Рекомендована тривалість сну для дітей віком 4-12 місяців – 12-16 годин; 1-2 роки – 11-14 годин; 3-5 років – 10-13 годин; 6-12 років – 9-12 годин; 13-18 років – 8-10 годин; 18 років і старше – 7 годин і більше.

Проте не кожна людина потребує однакової кількості сну щоночі. За словами професорки з психології Голдмістського університету в Лондоні і авторки книги "Дрімота" Еліс Грегорі, деякі люди потребують більше сну, ніж інші, але все змінюється протягом життя.

На тривалість сну можуть впливати різні фактори та обставин, наприклад, хвороба. "Для деяких людей шести годин сну на добу може бути достатньо. Національний фонд сну підкреслює індивідуальні відмінності кожного організму і зазначає, що для когось достатньо трохи менше або більше сну, ніж рекомендовано", – сказала Грегорі.

Також вона додала, що є люди, які сплять шість годин, але їм пощастило з генетикою і вони можуть себе чудово почувати. "Кількість людей, які можуть нормально почуватись при менш ніж шестигодинному сні і у них немає жодних порушень в мозку та тілі, насправді дорівнює нулю", – сказав професор неврології Каліфорнійського університету в Берклі Метью Вокер.

Якщо у вас є проблеми зі сном, то варто дотримуватись рекомендацій та подовжувати тривалість відпочинку вночі. Мозок може переоцінювати нашу здатність функціонувати в умовах недостатнього сну, тому варто оберігати свій організм від недосипу.

Недосипання призводить до виникнення серйозних проблем зі здоров'ям та навіть може призвести до смерті. Втрата однієї години сну може мати великий вплив на організм.

Дослідження 2014 року, опубліковане в журналі "Open Heart" виявило, що на 24% збільшилась кількості серцевих нападів на наступний день після того, як ми втрачаємо годину сну через перехід на літній час.

Дослідники не можуть точно сказати, чому перехід на літній час збільшує ризик серцевих нападів, але наступний день після переведення годинників – понеділок, і втрата години сну могли посилити такі фактори, як стрес, пов'язаний з поверненням на роботу, і зміна нашого циклу сну на початку тижня.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...