Що не потрібно додавати в котлети - відповідь здивує навіть досвідчених кулінарів

Під час приготування фаршу для котлет більшість додає у перемелене м'ясо ціле яйце. Але, виявляється, робити так не варто, передають Патріоти України.

Дехто вважає, що жовток та білок в котлетах — обов'язкові. Мовляв, без них фарш буде розвалюватися під час смаження на сковорідці, а самі котлети погано триматимуть форму.

Насправді ж, професіонали стверджують, що білка взагалі не повинно бути у фарші для котлет. Ціле яйце зробить страву надто жорсткою та сухою. Це можна пояснити тим, що і в м'ясі, і в яйцях велика кількість білків, які під час смаження поглинають вологу та згортаються.

Саме тому у фарш краще додавати лише жовток. Так котлети вийдуть соковитими, м'якими, але і не втратять форми під час смаження.

Що не потрібно додавати в котлети, якщо ви хочете отримати соковиту страву

Аналогічно, досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб для фаршу не у молоці, а у звичайній воді. І знову ж таки вся справа в великій кількості білка, який лише шкодить страві.

Не варто думати, що хліб у м'ясний фарш додають лише для економії вартісного продукту. Насправді, він дуже важливий компонент. Адже саме завдяки хлібові котлети виходять соковитими, м'якими і ніжними. При цьому на 1 кг м'яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба, який замочують у воді.

Зверніть увагу, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.