Під час приготування фаршу для котлет більшість додає у перемелене м'ясо ціле яйце. Але, виявляється, робити так не варто, передають Патріоти України.
Дехто вважає, що жовток та білок в котлетах — обов'язкові. Мовляв, без них фарш буде розвалюватися під час смаження на сковорідці, а самі котлети погано триматимуть форму.
Насправді ж, професіонали стверджують, що білка взагалі не повинно бути у фарші для котлет. Ціле яйце зробить страву надто жорсткою та сухою. Це можна пояснити тим, що і в м'ясі, і в яйцях велика кількість білків, які під час смаження поглинають вологу та згортаються.
Саме тому у фарш краще додавати лише жовток. Так котлети вийдуть соковитими, м'якими, але і не втратять форми під час смаження.
Аналогічно, досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб для фаршу не у молоці, а у звичайній воді. І знову ж таки вся справа в великій кількості білка, який лише шкодить страві.
Не варто думати, що хліб у м'ясний фарш додають лише для економії вартісного продукту. Насправді, він дуже важливий компонент. Адже саме завдяки хлібові котлети виходять соковитими, м'якими і ніжними. При цьому на 1 кг м'яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба, який замочують у воді.
Зверніть увагу, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування
Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...
Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...