Що посадити на городі, щоб відлякати колорадських жуків - прості варіанти

Колорадські жуки розмножуються надзвичайно швидко, тож боротися з ними потрібно ефективно та своєчасно. Найчастіше шкідники атакують картоплю, але потім переходять і на інші культури: помідори, перець, баклажани, передають Патріоти України.

Часто городники уникають використання хімічних препаратів, вважаючи, що вони негативно впливатимуть на урожай. Альтернативною при цьому є механічний спосіб боротьби зі шкідниками: їх вручну струшують з поверхонь, а потім знищують. Можна також посадити на грядці рослини, які відлякуватимуть колорадських жуків. OBOZREVATEL розповідає, як облаштувати грядку, щоб шкідники не псували картоплю.

Коріандр

Коріандр – не лише ароматна приправа, а й природній ворог колорадських жуків. Рослина має виражений аромат, який шкідники не переносять.

Чорнобривці

Чорнобривці стануть окрасою клумби та саду, а ще – відвадять жуків від грядки. Досвідчені городники часто садять ці квіти по периметру зростання картоплі або навіть у міжряддях. Однак зверніть увагу, що не можна висаджувати занадто багато чорнобривців – вони здатні забирати корисні речовини та вологу з ґрунту.

Чебрець

Чебрець відлякуватиме не тільки колорадських жуків, а й капустяну совку, весняну капустяну муху, білокрилок, томатного бражника і ріпакового білана. Він швидко розростається, створюючи рясне "килимове" цвітіння. Чебрець, до речі, використовують і в народній медицині. Рослина має антисептичні, бактерицидні, заспокійливі властивості та сприяє загоєнню ран

Цибуля і часник

Цибуля та часник виділяють особливі речовини фітоніциди, які допоможуть боротися з колорадськими жуками та їх личинками. Приємний бонус – ці культури знижують ризик розвитку фітофторозу.

Хрін

Хрін – не дуже приємний сусід для більшості культур, але не для картоплі. Він ефективно відлякуватиме колорадських жуків.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...