Що потрібно прибрати перед Великоднем в квартирі: ТОП-3 речі, які не можна залишати в будинку

Великдень здавна вважається світлим святом, яке дарує надію і очищення. Як і до будь-якої події, наші предки завжди готувалися заздалегідь, а до Великодня - особливо. Не дарма цьому святу передує кілька особливих днів, передають Патріоти України.

Серед усіх традицій підготовки до святкування Воскресіння Христа однією з багатовікових традицій є прибирання. Вона шанується на рівні з фарбуванням яєць і випіканням пасок. Вся справа в тому, що після настання весни наші попередники очищалися не тільки духовно, але і не забували про простір навколо себе. Слідчо - прибирання перед Великоднем входить в число обов'язкових традицій.

Коли можна прибирати в будинку перед Великоднем - найкращий день для очищення

Як ми вже сказали, в християнських традиціях підготовка до свята є такою ж важливою, як і саме свято. У випадку з Великоднем дуже важливо привести себе і свій будинок в порядок. Про те, як це зробити - ми розповімо далі. А зараз поговоримо про те, коли правильно приступити до прибирання.

Як відомо, напередодні свята християни відзначають в календарі Чистий четвер - в цей день згідно з народними прекметами господині намагаються зробити генеральне прибирання. Однак незважаючи на те, що традиції говорять про Чистий четвер, можна прибрати і раніше - в понеділок, вівторок або середу, головне - не в п'ятницю.

Що потрібно прибрати перед Великоднем в квартирі - від чого потрібно позбутися

Очищення простору, в якому живе людина перед Великоднем, більшою мірою полягає в генеральному прибиранні і позбавленні від старих речей. Три кити, на яких ґрунтується дійство - позбавлення від мотлоху, старого одягу і бруду в місцях, де прибирають найрідше.

У Чистий четвер необхідно позбутися від предметів, якими ви не користуєтеся, від одягу, який не носите і від бруду в місцях, де прибираєте найрідше.

Згідно з прикметами, прибирання потрібно починати зверху і рухатися до підлоги, а саме - почати очищення з люстр і верхніх полиць, після чого просуватися до останнього, поки не настане момент мити підлогу.

Як швидко прибрати в квартирі, якщо лінь - маленькі поради для тих, у кого мало часу і сил

Жити в чистоті подобається практично всім, проте іноді навіть при бажанні дотримуватися традиції - на прибирання не вистачає сил і часу. В такому випадку є кілька порад: постарайтеся залучити до прибирання якомога більше близьких - робота разом просувається швидше, для початку приберіть найбрудніші місця, щоб ваші дії було видно відразу. Також важливо перед прибиранням підняти собі настрій і надіти зручний одяг.

Господиням на замітку! Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски

вівторок, 30 квітень 2024, 9:40

Які дріжджі краще використовувати для випікання пасок та чому, передають Патріоти України. Без хороших дріжджів не буде пишної смачної паски, тому так важливо для випікання великодньої паски використовувати свіжі та якісні дріжджі. . Якісні дріжджі па...

Секрет досвідчених господинь! Як смачно засолити сало, щоб тануло у роті

вівторок, 30 квітень 2024, 9:12

Батьки удови диверсанта та його ж активної помічниці досі живуть в Києві, розділяючи з співвітчизниками жахи російської агресії. Один з найпопулярніших в Україні та культових продуктів усіх часів - сало. Сало - корисний, насичений вітамінами та мікрое...