Схуднути, знизити стрес та поліпшити стан шкіри: ТОП-10 корисних властивостей чаю, про які ви могли не знати

Вживання чаю - це не просто можливість приємно провести час або втамувати спрагу, виявляється, чай може принести істотну користь вашому здоров'ю, передають Патріоти України

Одні люди не уявляють початок свого дня без кави, а інші — без чаю. Це не просто напій, це свого роду ритуал. Деяким подобається ніжний приплив кофеїну, а іншим подобається смачний аромат чаю, який робить ранок спокійним і прекрасним. Але чи замислювалися ви коли-небудь, чи дає вам чашка чаю щось більше, ніж просто відчуття затишку? Експерт із харчування каже, що чай може бути дуже корисним для вашого здоров'я. Про цепише Health Shots.

Містить антиоксиданти

Чай — джерело антиоксидантів, таких як катехіни і флавоноїди. Ці сполуки відіграють життєво важливу роль у боротьбі з окислювальним стресом, нейтралізації вільних радикалів в організмі та підтримці загального стану здоров'я завдяки зниженню ризику низки захворювань, таких як рак, хвороби серця і діабет.

Покращує травлення

Трав'яні чаї з імбиром, ромашкою або м'ятою відомі своїми корисними властивостями для травлення. Ці чаї можуть полегшити симптоми розладу шлунка, здуття живота і нудоти.

Сприяє розслабленню

Присутність L-теаніну сприяє розслабленню й усвідомленості, не спричиняючи сонливості, що робить чай заспокійливим компаньйоном у світі стресу й метушні.

Корисний для здоров'я серцяЧай має протизапальні та антиоксидантні властивості, які потенційно корисні для здоров'я серцево-судинної системи, допомагають регулювати кров'яний тиск і знижують ризик серцевих захворювань.

Допомагає в схудненні

Певні сполуки в чаї, такі як катехіни і кофеїн, можуть сприяти прискоренню метаболізму і зниженню ваги.

Підвищує розумову активність

Чай містить кофеїн у невеликих кількостях. Вміст кофеїну може підвищити пильність, а також поліпшити концентрацію та увагу, що робить його чудовим вибором для тих, хто хоче залишатися в ясному розумі протягом дня.

Знижує стрес

Багато людей знаходять розраду в чашці теплого чаю в стресових ситуаціях. Заварювання і вживання чаю може мати заспокійливий ефект, що сприяє розслабленню і зменшенню занепокоєння.

Покращує здоров'я ротової порожнини

Чай містить фтор та дубильні речовини, які корисні для здоров'я порожнини рота. Але чай, якщо його вживати без надмірної кількості цукру і добавок, може бути напоєм, корисним для зубів.

Покращує здоров'я шкіри

Високий вміст антиоксидантів у чаї сприяє оздоровленню шкіри. Сполуки в чаї допомагають захистити шкіру від шкідливого впливу УФ-випромінювання і забруднення.

Корисний для імунітету

Чай, особливо трав'яний, може підвищити імунітет, зміцнюючи захисні сили вашого організму

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...