Квашена капуста не тільки дуже смачний, але й дуже корисний продукт з багатим вітамінним і мінеральним складом. Максимальну користь організму принесе квашена капуста, приготована у власному соку без оцту і цукру. Приготована за цим простим рецептом квашена капуста виходить дуже соковитою і хрусткою, а зробити її неймовірно просто, передають Патріоти України.
На одну 3-х літрову банку знадобиться:
Приготування:
Для квашення найкраще вибирати пізні сорти капусти. Головки вагою більше 1 кг відрізняються особливою щільністю і ідеально підходять для цього рецепта. Видаліть верхні листки з качана. Наріжте капусту соломкою середнього розміру.
Моркву натріть на крупній тертці, відмінно підійде терка для моркви по-корейськи.
Перекладіть підготовлену капусту і моркву в глибоку миску і добре обімніть руками, щоб овочі пустили сік.
Для квашення не рекомендується використовувати йодовану сіль, бо вона буде повільніше взаємодіяти з нашаткованими овочами, і чекати виділення соку доведеться більш тривалий період часу. Для цього рецепта підійде звичайна кухонна сіль грубого помелу. Викладайте підготовлену капусту в 3-х літрову банку шарами, пересипаючи шари сіллю.
Залиште трохи місця в банці для соку, який буде виділятися в процесі квашення.
Поставте банку на рівну поверхню і залиште при кімнатній температурі. Приблизно через 12 годин утворюється необхідна кількість соку, повністю покриває капусту. В іншому разі можна буде додати невелику кількість кип'яченої води. Обов'язково злегка перемішуйте вміст довгою ложкою, що доходить до дна, кожен день.
Квашена капуста буде готова до вживання приблизно на 3-4 добу. Капуста прекрасно зберігається в холодильнику, дозволяючи насолоджуватися її чудовим смаком всю зиму.
Поетапний процес приготування квашеної капусти дивіться на відео:
У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...
Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...