
Квашена капуста не тільки дуже смачний, але й дуже корисний продукт з багатим вітамінним і мінеральним складом. Максимальну користь організму принесе квашена капуста, приготована у власному соку без оцту і цукру. Приготована за цим простим рецептом квашена капуста виходить дуже соковитою і хрусткою, а зробити її неймовірно просто, передають Патріоти України.
На одну 3-х літрову банку знадобиться:
Приготування:
Для квашення найкраще вибирати пізні сорти капусти. Головки вагою більше 1 кг відрізняються особливою щільністю і ідеально підходять для цього рецепта. Видаліть верхні листки з качана. Наріжте капусту соломкою середнього розміру.
Моркву натріть на крупній тертці, відмінно підійде терка для моркви по-корейськи.
Перекладіть підготовлену капусту і моркву в глибоку миску і добре обімніть руками, щоб овочі пустили сік.
Для квашення не рекомендується використовувати йодовану сіль, бо вона буде повільніше взаємодіяти з нашаткованими овочами, і чекати виділення соку доведеться більш тривалий період часу. Для цього рецепта підійде звичайна кухонна сіль грубого помелу. Викладайте підготовлену капусту в 3-х літрову банку шарами, пересипаючи шари сіллю.
Залиште трохи місця в банці для соку, який буде виділятися в процесі квашення.
Поставте банку на рівну поверхню і залиште при кімнатній температурі. Приблизно через 12 годин утворюється необхідна кількість соку, повністю покриває капусту. В іншому разі можна буде додати невелику кількість кип'яченої води. Обов'язково злегка перемішуйте вміст довгою ложкою, що доходить до дна, кожен день.
Квашена капуста буде готова до вживання приблизно на 3-4 добу. Капуста прекрасно зберігається в холодильнику, дозволяючи насолоджуватися її чудовим смаком всю зиму.
Поетапний процес приготування квашеної капусти дивіться на відео:
Напередодні Нового року багато українців намагаються робити генеральне прибирання в домі, аби почати новий період свого життя з щастя, удачі та багатства. Адже кожен знає, що чистота - запорука успіху, передають Патріоти України. Однак, у погоні за ним...
В Україну повернулися часи, коли важливо економити кожен ват електроенергії. А це означає, що варто почати вимикати з розетки деякі прилади навіть тоді, коли ви їх не використовуєте, передають Патріоти України. Ці гаджети сконструйовані так, що вони сп...