Смак буде просто чудовий! Найпростіший рецепт приготування квашеної капусти у власному соку

Квашена капуста не тільки дуже смачний, але й дуже корисний продукт з багатим вітамінним і мінеральним складом. Максимальну користь організму принесе квашена капуста, приготована у власному соку без оцту і цукру. Приготована за цим простим рецептом квашена капуста виходить дуже соковитою і хрусткою, а зробити її неймовірно просто, передають Патріоти України.

На одну 3-х літрову банку знадобиться:

  • 2-2, 5 кг капусти;
  • 1 невелика морква;
  • 1 ст. л. солі.

Приготування:

Для квашення найкраще вибирати пізні сорти капусти. Головки вагою більше 1 кг відрізняються особливою щільністю і ідеально підходять для цього рецепта. Видаліть верхні листки з качана. Наріжте капусту соломкою середнього розміру.

Моркву натріть на крупній тертці, відмінно підійде терка для моркви по-корейськи.

Перекладіть підготовлену капусту і моркву в глибоку миску і добре обімніть руками, щоб овочі пустили сік.

Для квашення не рекомендується використовувати йодовану сіль, бо вона буде повільніше взаємодіяти з нашаткованими овочами, і чекати виділення соку доведеться більш тривалий період часу. Для цього рецепта підійде звичайна кухонна сіль грубого помелу. Викладайте підготовлену капусту в 3-х літрову банку шарами, пересипаючи шари сіллю.

Залиште трохи місця в банці для соку, який буде виділятися в процесі квашення.

Поставте банку на рівну поверхню і залиште при кімнатній температурі. Приблизно через 12 годин утворюється необхідна кількість соку, повністю покриває капусту. В іншому разі можна буде додати невелику кількість кип'яченої води. Обов'язково злегка перемішуйте вміст довгою ложкою, що доходить до дна, кожен день.

Квашена капуста буде готова до вживання приблизно на 3-4 добу. Капуста прекрасно зберігається в холодильнику, дозволяючи насолоджуватися її чудовим смаком всю зиму.

Поетапний процес приготування квашеної капусти дивіться на відео:

Ви будете здивовані! Які продукти можуть замінити сіль при приготуванні різних страв

субота, 20 квітень 2024, 8:12

Сіль здається головним компонентом в кулінарії, без якого неможливо приготувати їжу гідної якості. Адже її додають щоб надати смаку всім першим стравам. Однак з різних причин багато хто відмовляється від її споживання, передають Патріоти України. Осно...

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...