Смакота неймовірна: Вареники із маком та чорносливом до святкового столу

У понеділок, 8 березня, розпочнеться тиждень перед Великим постом. Народознавці й досі сперечаються, яка назва цього тижня (Масниця, Масляниця, Колодій, Запусти, Пущення, Заговини, Сирний тиждень) була більш поширена на теренах України чи в окремих її регіонах, і що варто в цей час готувати – вареники чи млинці. А кулінари і дослідники традиційної кухні пропонують рецепти не лише на різні смаки, а й для прихильників різних версій. Адже насправді звичаї могли відрізнятися навіть у двох сусідніх селах, не кажучи вже про регіони, які віддалені один від одного на кілька сотень кілометрів. Дослідниця подільської кухні Олена Павлова пропонує господиням приготувати осучаснені вареники до солодкого столу, передають Патріоти України.

Вареники з чорносливом та маком із заварного тіста, зварені на парі

Спочатку – про тісто

"Тут все просто: на 30-35 вареників треба 300 г борошна вищого гатунку та 200 мл води (окріп), 3 г солі та 20 г олії. Тоді тісто буде пружним та гнучким. Можете олію не додавати, це за бажанням. У залежності від якості та характеристик борошна пропорції можут змінитися. Тоді вносите корективи. Головне – тісто має бути пружним, не липнути до рук і легко розкачуватися качалкою", – наголошує кулінарка.

Тісто на вареники

Наступне – начинка

"200 г чорносливу без кісточок, бажано в'яленого, порізати шматочками, 200 г макової начинки (є готова в магазинах) або перетерти мак із цукром. Змішати мак і чорнослив", – продовжує Павлова.

А далі все так, як з іншими варениками чи пиріжками: розкачати тісто, вирізати кружечки, начинити вареники – чайна ложка суміші чорносливу з маком на один вареник.

Начиняємо вареники

Олена готувала їх на парі протягом 15-20 хвилин, а можна традиційно зварити у воді.

Вареники на парі

"Подавати, посипавши цукром або поливши медом, дуже смакують вони й зі сметанкою. Цікава та "яскрава" на смак начинка", – запевняє вінничанка.

Готові вареники
Джерело: Depo.ua

Напій не розкриється належним чином: Яку помилку роблять більшість людей коли заварюють чай

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:40

ЧЧай може збадьорити або заспокоїти людини. Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час приготування. Отже, треба з'чцам, скільки часу потрібно заварювати та як вибрати якісний чай. . При написанні матеріалу використовувались такі...

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...