Соя - не такий вже поганий інгредієнт: Лікар розповіла, яку ковбасу та кому можна їсти

Лікар-дієтолог Анна Білоусова розповіла, чому деяким людям варто відмовитися від таких продуктів як ковбаса, передають Патріоти України.

За словами медика, ковбаси краще їсти тільки на свята, через їх жирність та солоність. Дієтолог зазначає, що в першу чергу від вживання сирокопчених ковбас краще утриматися людям із захворюваннями серця, нирок, гіпертонікам, а також підліткам з проблемами шкіри, оскільки велика кількість солі і жиру може погіршити вже наявні проблеми. "Це продукт делікатесний, для свята. Не на кожен день", - підкреслила Білоусова.

За словами фахівця, варена ковбаса також не повинна бути частиною щоденного меню. Особливо небезпечна ковбаса, яка може містити більше 20% жиру, велику кількість харчових добавок і барвників, крохмалю. При цьому продукт, в складі якого вказана соя, а також ковбаса сіруватого кольору в більшості випадків може виявитися більш натуральною і безпечною.

"Іноді, якщо ковбаса зверху сіра, то вона просто залежалася. Якщо ж вона на зрізі така ж сірувата, тоді це правильна варена ковбаса", - уточнила лікар і порадила замінити покупну ковбасу аналогами домашнього приготування.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...