За словами медика, ковбаси краще їсти тільки на свята, через їх жирність та солоність. Дієтолог зазначає, що в першу чергу від вживання сирокопчених ковбас краще утриматися людям із захворюваннями серця, нирок, гіпертонікам, а також підліткам з проблемами шкіри, оскільки велика кількість солі і жиру може погіршити вже наявні проблеми. "Це продукт делікатесний, для свята. Не на кожен день", - підкреслила Білоусова.
За словами фахівця, варена ковбаса також не повинна бути частиною щоденного меню. Особливо небезпечна ковбаса, яка може містити більше 20% жиру, велику кількість харчових добавок і барвників, крохмалю. При цьому продукт, в складі якого вказана соя, а також ковбаса сіруватого кольору в більшості випадків може виявитися більш натуральною і безпечною.
"Іноді, якщо ковбаса зверху сіра, то вона просто залежалася. Якщо ж вона на зрізі така ж сірувата, тоді це правильна варена ковбаса", - уточнила лікар і порадила замінити покупну ковбасу аналогами домашнього приготування.
Лікар стверджує, що ложка арахісового масла перед сном може допомогти вам спати краще всю ніч, передають Патріоти України. Це пояснюється тим, що арахісове масло містить триптофан — амінокислоту, яка є необхідною для виробництва серотоніну, "що має зас...
Наскільки ймовірно, що ви матимете сина або доньку? Протягом багатьох років вважалося, що шанси на народження хлопчика або дівчинки - це класичні 50/50. Однак нещодавнє дослідження вчених Гарвардського університету спростувало це твердження, передають ...