Соя - не такий вже поганий інгредієнт: Лікар розповіла, яку ковбасу та кому можна їсти

Лікар-дієтолог Анна Білоусова розповіла, чому деяким людям варто відмовитися від таких продуктів як ковбаса, передають Патріоти України.

За словами медика, ковбаси краще їсти тільки на свята, через їх жирність та солоність. Дієтолог зазначає, що в першу чергу від вживання сирокопчених ковбас краще утриматися людям із захворюваннями серця, нирок, гіпертонікам, а також підліткам з проблемами шкіри, оскільки велика кількість солі і жиру може погіршити вже наявні проблеми. "Це продукт делікатесний, для свята. Не на кожен день", - підкреслила Білоусова.

За словами фахівця, варена ковбаса також не повинна бути частиною щоденного меню. Особливо небезпечна ковбаса, яка може містити більше 20% жиру, велику кількість харчових добавок і барвників, крохмалю. При цьому продукт, в складі якого вказана соя, а також ковбаса сіруватого кольору в більшості випадків може виявитися більш натуральною і безпечною.

"Іноді, якщо ковбаса зверху сіра, то вона просто залежалася. Якщо ж вона на зрізі така ж сірувата, тоді це правильна варена ковбаса", - уточнила лікар і порадила замінити покупну ковбасу аналогами домашнього приготування.

Дачникам на замітку! Чим підживити полуницю навесні, щоб отримати гарний урожай

середа, 9 квітень 2025, 12:05

Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...

Все просто! Чим до блиску відчистити жир на кухонній витяжці

середа, 9 квітень 2025, 11:30

Найважче на кухні відмити витяжку. Адже в ній найбільше жиру, бруду, нальоту. Варто зазначити, що не завжди навіть миючі можуть упоратися з такими забрудненнями, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, чим відмити жир...