За словами медика, ковбаси краще їсти тільки на свята, через їх жирність та солоність. Дієтолог зазначає, що в першу чергу від вживання сирокопчених ковбас краще утриматися людям із захворюваннями серця, нирок, гіпертонікам, а також підліткам з проблемами шкіри, оскільки велика кількість солі і жиру може погіршити вже наявні проблеми. "Це продукт делікатесний, для свята. Не на кожен день", - підкреслила Білоусова.
За словами фахівця, варена ковбаса також не повинна бути частиною щоденного меню. Особливо небезпечна ковбаса, яка може містити більше 20% жиру, велику кількість харчових добавок і барвників, крохмалю. При цьому продукт, в складі якого вказана соя, а також ковбаса сіруватого кольору в більшості випадків може виявитися більш натуральною і безпечною.
"Іноді, якщо ковбаса зверху сіра, то вона просто залежалася. Якщо ж вона на зрізі така ж сірувата, тоді це правильна варена ковбаса", - уточнила лікар і порадила замінити покупну ковбасу аналогами домашнього приготування.
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...
Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...