Сподобається навіть тим, хто не любить цей овоч: Апетитний відкритий пиріг з гарбузом

Пиріг виходить ніжним і красивим. Суфлейна начинка обов'язково приведе вас у захват, а сам пиріг сподобається навіть тим, хто не любить цей овоч. Готується пиріг швидко і так просто, що з ним впорається навіть початківець кулінар, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 2 столові ложки цукру
  • 200 грамів пшеничного борошна
  • пів чайної ложки розпушувача
  • 1 столова ложка сметани

Для суфле

  • 800 грамів гарбуза
  • 200 грамів цукру
  • 3 курячих яйця
  • 100 мілілітрів вершків 10%
  • пів чайної ложки кориці
  • пів чайної ложки імбиру
  • щіпка мускатного горіха
  • ваніль
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю

Приготування:

  1. Приготуємо тісто. У чашку кладемо розм'якшене вершкове масло, додаємо цукор і збиваємо міксером до білого стану. Додаємо куряче яйце, сметану і все ще раз збиваємо.
  2. У масу просіваємо борошно і додаємо розпушувач, все перемішуємо і збираємо в кулю. Замотуємо її в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  3. Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
  4. Дістаємо тісто і розкочуємо в коло. Перекладаємо його в форму для випічки, обережно розподіляємо по дну і бортиках. Придавлюємо виделкою для краси, дно проколюємо виделкою. Зверху кладемо шматочок пергаментного паперу і будь-яку крупу (щоб тісто тримало форму). Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 25 хвилин.
  5. З готової основи для пирога знімаємо пергамент і охолоджуємо.
  6. Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки і нарізаємо шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо протягом 15 хвилин.
  7. З відвареного гарбуза зливаємо воду і перекладаємо в миску. Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю, імбир і мускатний горіх. Все збиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо яйця, крохмаль і вершки. Все перемішуємо віночком до однорідності.
  8. Готову масу переливаємо в основу для пирога.
  9. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. І запікаємо протягом 50 хвилин.
  10. Готовий пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Дачникам на замітку! Чим підживити вишню навесні, щоб отримати багато плодів

понеділок, 24 лютий 2025, 6:50

Ранньою весною потрібно підживлювати вишню, щоб пізніше отримати великий урожай. Чим підживити вишню навесні — читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України. Найчастіше вишню підживлюють восени, але якщо ви цього не зробили, не варто засмучува...

Помилка може коштувати здоров'я! Які правила вживання ліків категорично не можна порушувати

понеділок, 24 лютий 2025, 5:40

Виробники ліків детально описують в інструкції, як правильно приймати ті чи інші медикаменти. Проте існують певні правила вживання ліків, про які знають далеко не всі. Читайте про них в матеріалі ТСН.ua. Фахівці Міністерства охорони здоров'я розповіли,...