Стоматолог назвав три найдивніші смаки зубної пасти - таких у магазині не знайдеш

Зубна паста є незамінною річчю у щоденній рутині кожної людини. Але мало хто знає, що вона має доволі дивні смаки, які дійсно важко уявити в тюбику з пастою, передають Патріоти України.

РБК-Україна (проєкт Styler) завдяки коментарю стоматолога Яна Стремського дізналося про три найдивніші смаки зубної пасти.

Зубна паста зі смаком віскі

У 1954 році в Америці з'явилася оригінальна зубна паста зі смаком віскі.

Творця цієї незвичайної зубної пасти звати Дон Пойнтер. На реалізацію своєї ідеї Дон отримав кредит у розмірі 10 000 доларів і розпочав виробництво зубних паст з американським віскі та шотландським. У кожному тюбику містилося 3 % алкоголю.

Продукт був досить п'янким і тому популярним. Пізніше ідея була скопійована кількома іншими виробниками зубних паст, і Пойнтер припинив виробництво. Зараз такої пасти з віскі на полицях у магазині не знайдеш. Але винахідливість творця вражає.

Стоматолог назвав три найдивніші смаки зубної пасти: таких у магазині не знайдеш

Зубна паста зі смаком віскі (фото: архіви стоматолога)

Зубна паста зі смаком маринованих огірків

Так, уявити тільки. Здається, це неможливо, але раніше і насправді існувала паста з таким дивним смаком, як мариновані огірки.

Стоматолог назвав три найдивніші смаки зубної пасти: таких у магазині не знайдеш

Зубна паста зі смаком маринованих огірків (фото: архіви стоматолога)

Зубна паста зі смаком Бекона

Ще одним дуже дивним смаком для зубної пасти - є смак підсмаженого бекону. , Важко собі уявити, як можна чистити зуби з присмаком м’яса.

Такі смаки існували колись, але зараз їх знайти неможливо. Звісно, є цікаві смаки й в нашій реальності, але вони більш класичні, наприклад, фруктові або ягідні.

Стоматолог назвав три найдивніші смаки зубної пасти: таких у магазині не знайдеш

Зубна паста зі смаком бекону (фото: архіви стоматолога)

Історичні розкопки стоматолога

Також Ян розповів історію зубної пасти та не менш шокуючі інгредієнти, з яких її робили у ХVIII столітті.

За словами стоматолога, зубну пасту вигадали єгиптяни майже 5 тисяч років тому. У первісному вигляді вона виглядала зовсім інакше - це була суміш пемзи та вина.

З часу давньої Римської імперії майже ХVIII століття головним інгредієнтом зубної пасти була сеча. Це пояснювалося очищуючими властивостями аміаку, що містяться в ній.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.