Зубна паста є незамінною річчю у щоденній рутині кожної людини. Але мало хто знає, що вона має доволі дивні смаки, які дійсно важко уявити в тюбику з пастою, передають Патріоти України.
РБК-Україна (проєкт Styler) завдяки коментарю стоматолога Яна Стремського дізналося про три найдивніші смаки зубної пасти.
У 1954 році в Америці з'явилася оригінальна зубна паста зі смаком віскі.
Творця цієї незвичайної зубної пасти звати Дон Пойнтер. На реалізацію своєї ідеї Дон отримав кредит у розмірі 10 000 доларів і розпочав виробництво зубних паст з американським віскі та шотландським. У кожному тюбику містилося 3 % алкоголю.
Продукт був досить п'янким і тому популярним. Пізніше ідея була скопійована кількома іншими виробниками зубних паст, і Пойнтер припинив виробництво. Зараз такої пасти з віскі на полицях у магазині не знайдеш. Але винахідливість творця вражає.
Зубна паста зі смаком віскі (фото: архіви стоматолога)
Так, уявити тільки. Здається, це неможливо, але раніше і насправді існувала паста з таким дивним смаком, як мариновані огірки.
Зубна паста зі смаком маринованих огірків (фото: архіви стоматолога)
Ще одним дуже дивним смаком для зубної пасти - є смак підсмаженого бекону. , Важко собі уявити, як можна чистити зуби з присмаком м’яса.
Такі смаки існували колись, але зараз їх знайти неможливо. Звісно, є цікаві смаки й в нашій реальності, але вони більш класичні, наприклад, фруктові або ягідні.
Зубна паста зі смаком бекону (фото: архіви стоматолога)
Також Ян розповів історію зубної пасти та не менш шокуючі інгредієнти, з яких її робили у ХVIII столітті.
За словами стоматолога, зубну пасту вигадали єгиптяни майже 5 тисяч років тому. У первісному вигляді вона виглядала зовсім інакше - це була суміш пемзи та вина.
З часу давньої Римської імперії майже ХVIII століття головним інгредієнтом зубної пасти була сеча. Це пояснювалося очищуючими властивостями аміаку, що містяться в ній.
Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...
Весна — це пора оновлення та активного відпочинку на свіжому повітрі. Проте разом із цим зростає і ризик зустрічі з кліщами, які можуть переносити небезпечні хвороби, зокрема хворобу Лайма, передають Патріоти України. Щоб убезпечити себе та свою родину...