Страшно навіть уявити! Вушна сірка замість помади та мишачий послід у волоссі: ТОП-5 моторошних рецептів краси з минулого

З давніх часів жінки намагалися доглядати за своїм зовнішнім виглядом. У наш час робити це стало набагато легше, оскільки на полицях супермаркетів та в салонах краси завжди знайдуться найрізноманітніші засоби для гігієни та догляду за собою, передають Патріоти України.

Але всього 200-300 років тому люди змушені були користуватися огидними та часом небезпечними способами, щоби бути красивими.

Маленькі ніжки

Стандарти краси початку XIX століття змушували дівчат з юного віку калічити себе незручним взуттям, щоб ніжки не росли більшими від стандартного маленького розміру.

Представниці знаті вибирали собі пару дуже тісних балеток із тоненького матеріалу, що розпадався через кілька днів після інтенсивної ходьби. Ідеальним вважався той розмір, в який жінка ледве змогла запхати ніжку.

Ведмежий жир для волосся

Як для жінок, так і для чоловіків густа шевелюра була ознакою здоров'я та статусу. Якщо на голові з'являлися залисини, їх потрібно було змастити ведмежим жиром, а потім розтерти змащене місце до почервоніння.

Вушна сірка для губ

Вважалося, що симпатична дівчина повинна мати м'які та гладкі губки "бантиком". Щоб уникнути тріщин та сухості, жінки натирали губи вушною сіркою з медом.

Інший рецепт містив не менш приємні інгредієнти: свиняче сало, бджолиний віск та лимонне масло.

Вищипування зайвого волосся

Усі представниці прекрасної статі мріяли про ідеально рівний овал обличчя. Іноді, коли чоло починало заростати, вони висмикували по одному волоску доти, доки досягали задовільного результату. За канонами ніс мав ділити обличчя рівно навпіл, а чоло бути білим, гладким і відкритим.

Рукавички з хріном та пахтою

Жіночі руки були уособленням грації та ніжності, тому їх тримали в рукавичках, захищаючи від зовнішніх факторів. Щоб долоні залишалися м'якими протягом усього дня, аксесуар просочували відваром із хрону та натирали пахтою. Нігті мали бути відполіровані до блиску та акуратно підстрижені.

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...

Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

четвер, 2 травень 2024, 9:10

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України. Візьміть 1 ...