Якщо ви святкуєте Великдень, паски і сирні паски обов'язково повинні бути присутніми в цей день на вашому столі. І навіть якщо у вас є свій, перевірений поколіннями сімейний рецепт, спробуйте зробити святкову паску по-новому.
Для приготування сирної паски важливо взяти якісні продукти, бажано домашні сир і сметану. Також вам знадобиться спеціальна дерев'яна або пластмасова форма у вигляді пірамідки, передають Патріоти України з посиланням на Сьогодні.
Сирна паска: класичний рецепт
більше 3-х годин
Інгредієнти:
500 г сиру
100 г родзинок
50 г мигдалю
80 г вершкового масла
100 г сметани 22%
200 г цукрової пудри
2 жовтки
Цукати – 100 г
Спосіб приготування:
Відокремити яєчні білки від жовтків.
Замочити родзинки і мигдаль в окропі.
Масло кімнатної температури змішати з цукром і жовтками, збити до отримання світлої пишної маси.
Сир протерти через сито.
Змішати цукати, сир і яєчну масу.
Збити сметану і додати до сиру. Всипати мигдаль.
Застелити пасочницу марлею, акуратно перекласти сирну масу в форму. Поставити зверху вантаж (наприклад, тарілку або банку з водою).
Поставити в холодильник мінімум на добу. Зняти вантаж, акуратно перевернути паску на тарілку. Забрати форму і марлю.
За бажанням прикрасити сирну паску горішками або цукатами.
Сирна паска: рецепт від Тіни Кароль
Інгредієнти:
1 кг сиру
1 склянка вершків 10% жирності
5 яєць
2 склянки цукру
1 пачка вершкового масла
По 100 г родзинок (краще світлого), волоських горіхів, цукатів
1 пакетик ванільного цукру
Цедра 1 лимона
Спосіб приготування:
Відокремте жовтки від білків і збийте, додайте вершки і доведіть до кипіння на в каструлі з товстим дном, постійно помішуючи.
Поки маса охолоджується, обсмажте горіхи на сухій сковороді, а родзинки вимийте і висушіть. Натріть цедру одного лимона.
У масу, що остигла, покладіть сир, вершкове масло і ретельно розітріть. Потім додайте родзинки, цукати, горіхи, лимонну цедру і ванільний цукор і добре перемішайте.
Суміш викладається в форму для паски на два шару вологої марлі і ставиться в холодильник під гніт на 12 годин.
Готову паску можна прикрасити цукатами, глазур'ю, посипаннями.
Сирна паска в духовці: рецепт від Даші Малахової
1.5 години
Інгредієнти:
500 г сиру
75 г вершкового масла
1/2 склянки картопляного крохмалю
1/2 склянки цукру
1/2 склянки родзинок
1/2 склянки волоських горіхів
5 яєць (2 жовтки + 3 яйця з білками)
Оливкова олія
Цедра 1/2 лимона
Щіпка ваніліну
Для глазурі:
1 склянка цукрової пудри
Трохи лимонного соку
1/2 стручка ванілі
Спосіб приготування:
Розм'якшіть вершкове масло, вийнявши його заздалегідь з холодильника.
Промийте ретельно родзинки.
Подрібніть в блендері волоські горіхи.
Перекрутіть на м'ясорубці сир, додайте в сирну масу розм'якшене вершкове масло і ретельно все перемішайте.
Збийте яйця з цукром. Введіть в збиті яйця крохмаль, ванілін і цедру, не перестаючи перемішувати.
Додайте в сирну масу збиті з цукром і крохмалем яйця і знову ретельно перемішайте.
Додайте в масу родзинки, волоські горіхи і акуратно перемішайте.
Наповніть приблизно до половини обсягу форму, попередньо змащену оливковою олією. Випікайте паску 40 хвилин (в залежності від розміру форм) при температурі 180 ºС.
Для глазурі змішайте віночком цукрову пудру, лимонний сік і насіння ванілі. Покрийте сирні паски і прикрасьте марципановими квітами.
Заварна сирна паска
більше 3-х годин
Інгредієнти:
450 г м'якого сиру
2/3 чашки цукру
100 г вершкового сиру
2 варені жовтки від великих яєць
130 мл вершків 33% -35%
1/3 склянки (70 мл) мигдальної муки
1 ст.л. лимонної цедри
1 ч.л. лимонного соку
1/2 ч.л. ваніліну
1/2 чашки світлого або темного родзинок
Дрібно нарізані зацукровані фрукти або цукати – для прикраси
Для соусу:
200 г свіжих або заморожених ягід
3 ст.л. цукрової пудри
30 мл води
Спосіб приготування:
У мисці змішати протертий через сито сир, цукор, вершковий сир і яєчні жовтки.
Поступово додаючи вершки, збити суміш до отримання однорідної гладкої маси.
Додати мигдалеве борошно або мелений очищений мигдаль, терту цедру лимона, лимонний сік і ванілін. В кінці всипати промиті і обсушені родзинки.
Застелити форму для сирної паски вологою марлею в кілька шарів. Додати сирну масу, накрити звисаючими краями марлі. Зверху покласти блюдце з вантажем.
Обов'язково поставити форму на миску, в яку буде стікати рідина. Відправити в холодильник на 12-16 годин.
Дістати сирну паску з форми і акуратно зняти марлю.
Збити всі інгредієнти для ягідного соусу блендером і процідити через сито. Налити трохи соусу в тарілку і викласти зверху сирну паску. Прикрасити десерт цукатами і подавати.
Сирна паска шоколадна
більше 3-х годин
Інгредієнти:
50 г родзинок
2 ст. л. коньяку
400 г сиру
75 г цукрової пудри
90 г м'якого вершкового масла
375 мл вершків 33%
300 г чорного шоколаду
Терта цедра одного апельсинами
Спосіб приготування:
Ізюм промийте і замочіть в алкоголі на півгодини.
Сир, вершкове масло, цукрову пудру і 200 мл вершків з'єднайте в чаші кухонного комбайна. Збийте до однорідного стану.
Шоколад розламати на шматочки і розтопіть з вершками, що залишилися на водяній бані. Додайте до сирної маси і знову збийте до однорідності. Потім додайте родзинки і дрібно натерту цедру апельсина. Перемішайте.
Спеціальну пасочницу акуратно застеліть марлею в чотири шари. Викладіть в неї сирну масу. Загорніть краї марлі, покладіть зверху блюдце, а на нього поставте вантаж (банку з водою або іншою). Приберіть в холодильник на ніч.
Переверніть сирну паску на блюдо, акуратно зніміть форму і марлю. Прикрасьте за бажанням, наприклад, цукатами з апельсинових кірок.
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк
. - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...