Вам знадобиться турка. Звичайно, вона коштує недешево, але хороша кава цього вартує. Для варіння кави краще вибрати мідну турку з вузьким шийкою, передають Патріоти України.
Кава для приготування в турці має бути найдрібнішого помелу і по консистенції нагадувати пудру. Співвідношення кави та води має бути 1:10, тобто в турку обсягом 200 мл потрібно взяти 20 г кави.
Найбільш ароматний напій вийде зі свіжозмелених зерен. Для цього обсмажені зерна потрібно перемолоти в кавомолці безпосередньо перед варінням.
Після приготування кави додайте кілька крапель крижаної води. Завдяки цій хитрості осад упаде швидше.
Заберіть і знову поверніть турку 2-3 рази на плиту, щоб кава кілька разів прокипіла. Так смак напою буде більш насиченим.
Чашку для кави попередньо нагрійте або обдайте окропом. Це необхідно, щоб напій зберіг аромат.
Каву всипте в турку і влийте холодну бутильовану воду так, щоб вона була не вищою за початок шийки турки. Поставте на середній вогонь, за хвилину перемішайте.
Коли почне підніматися пінка, зніміть турку з вогню та розлийте каву по чашках. Кілька хвилин зачекайте — кава має настоятися, а гуща опуститись на дно. Після цього у напій за бажанням додайте в напій інші інгредієнти.
Айфон — не просто смартфон, а й частина вашого стилю та особистості. Це якісні та довговічні пристрої, виготовлені з надійних та міцних матеріалів, але навіть вони потребують додаткового захисту. Ви можете придбати оригінальні чохли для Айфона, які точ...
Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...