Так готують у улюбленій кав’ярні: Як правильно варити каву в турці

Вам знадобиться турка. Звичайно, вона коштує недешево, але хороша кава цього вартує. Для варіння кави краще вибрати мідну турку з вузьким шийкою, передають Патріоти України.

Кава для приготування в турці має бути найдрібнішого помелу і по консистенції нагадувати пудру. Співвідношення кави та води має бути 1:10, тобто в турку обсягом 200 мл потрібно взяти 20 г кави.

Хитрощі смачної кави

Найбільш ароматний напій вийде зі свіжозмелених зерен. Для цього обсмажені зерна потрібно перемолоти в кавомолці безпосередньо перед варінням.

Після приготування кави додайте кілька крапель крижаної води. Завдяки цій хитрості осад упаде швидше.

Заберіть і знову поверніть турку 2-3 рази на плиту, щоб кава кілька разів прокипіла. Так смак напою буде більш насиченим.

Чашку для кави попередньо нагрійте або обдайте окропом. Це необхідно, щоб напій зберіг аромат.

Покроковий спосіб приготування кави

Каву всипте в турку і влийте холодну бутильовану воду так, щоб вона була не вищою за початок шийки турки. Поставте на середній вогонь, за хвилину перемішайте.

Коли почне підніматися пінка, зніміть турку з вогню та розлийте каву по чашках. Кілька хвилин зачекайте — кава має настоятися, а гуща опуститись на дно. Після цього у напій за бажанням додайте в напій інші інгредієнти.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...