Вам знадобиться турка. Звичайно, вона коштує недешево, але хороша кава цього вартує. Для варіння кави краще вибрати мідну турку з вузьким шийкою, передають Патріоти України.
Кава для приготування в турці має бути найдрібнішого помелу і по консистенції нагадувати пудру. Співвідношення кави та води має бути 1:10, тобто в турку обсягом 200 мл потрібно взяти 20 г кави.
Найбільш ароматний напій вийде зі свіжозмелених зерен. Для цього обсмажені зерна потрібно перемолоти в кавомолці безпосередньо перед варінням.
Після приготування кави додайте кілька крапель крижаної води. Завдяки цій хитрості осад упаде швидше.
Заберіть і знову поверніть турку 2-3 рази на плиту, щоб кава кілька разів прокипіла. Так смак напою буде більш насиченим.
Чашку для кави попередньо нагрійте або обдайте окропом. Це необхідно, щоб напій зберіг аромат.
Каву всипте в турку і влийте холодну бутильовану воду так, щоб вона була не вищою за початок шийки турки. Поставте на середній вогонь, за хвилину перемішайте.
Коли почне підніматися пінка, зніміть турку з вогню та розлийте каву по чашках. Кілька хвилин зачекайте — кава має настоятися, а гуща опуститись на дно. Після цього у напій за бажанням додайте в напій інші інгредієнти.
Підживлення розсади на весні є важливим кроком для забезпечення здорового росту рослин і отримання багатого врожаю. Ось кілька порад, як правильно підживити розсаду, передають Патріоти України. Підживлення розсади на весні – це баланс між забезпеченням...
Нове дослідження, проведене Університетською клінікою Тюбінгена спільно з Німецьким центром досліджень діабету (DZD) та Інститутом імені Гельмгольца в Мюнхені, проливає світло на роль мозку в розвитку ожиріння, передають Патріоти України. Вчені встанов...