Такого не знайдете у магазині! Що додати до заварки, щоб отримати смачний чай

Гарячий міцний чай - один із найпопулярніших напоїв у холодні зимові дні. Однак навіть найсмачніший чай може набриднути, тому спробуйте урізноманітнити смак напою і зробити його кориснішим, додавши до заварки квіти та листя жасмину, чебрецю чи звіробою.

Жасминовий чай

В результаті додавання квіток жасмину в чай ви отримаєте напій із приємним ароматом, який не тільки заспокоює нервову систему, але й благотворно впливає на печінку, очищає нирки, сприяє перетравленню жирної їжі. Чай з жасмином подається без лимона та меду, інакше можна перебити його тонкий смак.

Чай зі звіробою

Чай зі звіробою має приємний смак і, звичайно ж, корисні властивості. Звіробій розслаблює, покращує кровообіг і навіть піднімає настрій. Регулярне вживання такого напою може допомогти знизити залежність від змін погоди та перепадів тиску. Однак слід пам’ятати, що такий чай не рекомендовано вживати вагітним жінкам та людям із захворюваннями нирок. До речі, звіробій добре поєднується з іншими травами та квітами, такими як м’ята, суниця та чебрець.

Чай з чебрецем

Що примітно, так це те, що чебрець (або чебрець) можна додавати не тільки в чай, але і в квас, а також м’ясні страви. Вважається, що такий напій допомагає при радикуліті та м’язових болях у спині, полегшує стан при бронхіті, трахеїті та зубних болях. Як і інші напої з добавками, чай з чебрецем має і свої протипоказання – його не можна вживати вагітним та страждаючим від хвороб печінки та нирок.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...