Такого не знайдете у магазині! Що додати до заварки, щоб отримати смачний чай

Гарячий міцний чай - один із найпопулярніших напоїв у холодні зимові дні. Однак навіть найсмачніший чай може набриднути, тому спробуйте урізноманітнити смак напою і зробити його кориснішим, додавши до заварки квіти та листя жасмину, чебрецю чи звіробою.

Жасминовий чай

В результаті додавання квіток жасмину в чай ви отримаєте напій із приємним ароматом, який не тільки заспокоює нервову систему, але й благотворно впливає на печінку, очищає нирки, сприяє перетравленню жирної їжі. Чай з жасмином подається без лимона та меду, інакше можна перебити його тонкий смак.

Чай зі звіробою

Чай зі звіробою має приємний смак і, звичайно ж, корисні властивості. Звіробій розслаблює, покращує кровообіг і навіть піднімає настрій. Регулярне вживання такого напою може допомогти знизити залежність від змін погоди та перепадів тиску. Однак слід пам’ятати, що такий чай не рекомендовано вживати вагітним жінкам та людям із захворюваннями нирок. До речі, звіробій добре поєднується з іншими травами та квітами, такими як м’ята, суниця та чебрець.

Чай з чебрецем

Що примітно, так це те, що чебрець (або чебрець) можна додавати не тільки в чай, але і в квас, а також м’ясні страви. Вважається, що такий напій допомагає при радикуліті та м’язових болях у спині, полегшує стан при бронхіті, трахеїті та зубних болях. Як і інші напої з добавками, чай з чебрецем має і свої протипоказання – його не можна вживати вагітним та страждаючим від хвороб печінки та нирок.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...