Такого ви ще не куштували! Болгарський насипний пиріг з яблуками - незвичайний та дуже смачний

Ну як же не порадувати рідних смакотою з яблук. Ось вам незвичний та дуже цікавий пиріг, який готується дуже просто, передають Патріоти України.

Інгредієнти на форму 20-22 см:

  • 1 кг очищених яблук (яблука краще взяти соковиті, солодкі або кисло-солодкі),
  • 1 стакан (160 гр) манної крупи,
  • 1 стакан (130 гр) борошна,
  • 1 стакан (210 гр) цукру,
  • дрібка солі,
  • 2 ч. ложки (10 гр) розпушувача,
  • 10 гр ванільного цукру,
  • 150 гр вершкового масла.

Приготування:

Масло покласти в морозилку, щоб було легше з ним працювати. У мисці змішуємо цукор, муку, манку, сіль, розпушувач та ванільний цукор. Тепер готуємо начинку — яблука натираємо на крупній тертці, якщо вони швидко темніють — збризніть лимонним соком та перемішайте.

Збираємо пиріг: На дно форми натираємо 30 грамів масла і розрівнюємо, зверху 130 грамів борошняної суміші і знову розрівнюємо. Далі яблука ділимо на 3 частини і одну з них викладаємо у форму, розрівнюючи та трохи ущільнити. Далі повторюємо шари борошняної суміші та яблук (всього в нас 4 шари борошна та 3 шари яблук). Зверху затираємо пиріг 120 грамами вершкового масла та розрівнюємо.

Розігріваємо духовку до 170 — 180 градусів, та випікаємо пиріг з яблуками 45 — 60 хвилин. Час випічки залежить від діаметра вашої форми і від особливостей духовки. Після приготування залишаємо остигати на пів години у формі і все!

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Дуже смачно! Як приготувати капустяники замість котлет та голубців

вівторок, 14 травень 2024, 18:09

Прості та швидкі рецепти допомагають протягом робочого тижня економити час на приготуванні їжі. Смачно нагодувати родину хоче кожна господиня. Завдяки кулінарним експериментам, з’явився рецепт капустяників. Як їх приготувати, читайте далі. З молодої ка...

А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

вівторок, 14 травень 2024, 17:08

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...