Терміново виключіть із раціону! Названо продукти, які прискорюють старіння та шкодять організму

Шкіра - це найбільший орган тіла, тому все, що людина їсть, впливає на неї. Які продукти шкодять організму та пришвидшують старіння - читайте у матеріалі, передають Патріоти України.

Гостра їжа

Гостра їжа змушує судини набрякати та навіть ламатися, що призводить до появи фіолетових слідів на обличчі. Якщо у людини розацеа, яка часто зустрічається у жінок після менопаузи, вживання спецій може викликати її загострення.

Крім того, гостра їжа підвищує температуру тіла, тому вона пітніє, щоб знову охолодитися. Коли піт змішується з бактеріями на шкірі, це може спричинити висип та плями.

Маргарин

Більшість маргаринів, особливо твердих сортів, містять трансжири. Вони підвищують рівень "поганого" холестерини та знижують рівень "хорошого", викликаючи запалення у всьому тілі. Все це прискорює старіння тіла, як зовні, так і всередині.

Газовані та енергетичні напої

Чим більше газованих та енергетичних напоїв людина вживає, тим швидше старіють клітини організму. На додаток до газу, у таких рідинах міститься багато калорій та цукру.

У поєднанні з бактеріями, що знаходяться в роті, цей цукор утворює кислоту, яка зношує емаль зубів і викликає гниття. Інші мінуси включають збільшення ваги та більший ризик інсульту чи деменції.

Алкоголь

Алкоголь викликає зневоднення, яке послаблює захисний бар'єр шкіри, а також виснажує запас вітаміну А в печінці – потужного антиоксидантом, що захищає шкіру від шкідливих факторів навколишнього середовища.

Крім того, коли людина не отримує достатньо води, шкіра починає відчувати сухість й не може захиститися від зморшок.

Випічка

Хлібобулочні вироби, такі як печиво та тістечка, мають високий вміст жиру, що закупорює артерії. Крім цього, вона багата на цукор, який може спричинити діабет, високий кров’яний тиск та карієс.

М'ясо на грилі

Вчені з'ясували, що при розпалюванні мангала і смаженні м'яса на грилі виділяється велика кількість поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ). Більшість ПАВ є канцерогенами – потрапляючи в організм, вони можуть впливати на структуру ДНК і збільшувати ризик розвитку онкологічних захворювань. Крім того, вживання "обвугленого м'яса" підвищує ризик серцевих захворювань і діабету.

Перероблене м'ясо

Перероблене м’ясо, таке як бекон, ковбаса, шинка та інші делікатеси коптять, сушать або солять, щоб вони прослужили довше та не псувалися. Саме це робить їх і смачними, і небезпечними. Натрій та хімічні консерванти викликають запалення, яке негативно впливає на організм всередині та зовні.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...