ТОП-3 помилки у приготуванні холодця, через які він не застигає

Класична страва української кухні холодець (або менш поширена назва - студенець або драглі), вважається не тільки святковою стравою, а й готується господинями просто без приводу, тому ще це ситно, корисно та смачно, передають Патріоти України.

Однак є три помилки, які псують холодець, роблячи його рідким.

Желатин

Желатин не зможе стати гідною заміною для ніжок, вух та інших частинм’яса (з желеутворювальним ефектом), які містять велику кількість колагену. Він, виварюючись, робить страву драглистою.

Найкраще м’ясо

Основою страви є м’ясо, яке не підходить для приготування котлет чи відбивних. Холодець готується з м’яса другого ряду, яке з жилками чи зрізалося із суглобів. Додатково кладуть м’ясо кращої якості, але холодець застигне тільки завдяки м’ясу другого ряду.

Процес варіння

Найбільшою помилкою є спочатку налити мало води та додавати її під час приготування. Такий холодець погано застигатиме.

Досвідчені кулінари радять варити, або краще сказати повільно томити страву не менше 4 годин. В результаті виходить дуже розварене м’ясо та липкий бульйон, який застигає прямо в ложці.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.