ТОП-3 рецепти торта "Медовик": Як і чим урізноманітнити улюблений десерт

У багатьох із нас безтурботне дитинство асоціюється зі смачним бабусиним Медовиком. І якщо ви вже пробували робити його, радимо урізноманітнити традиційний рецепт новими інгредієнтами, передають Патріоти України.

Медовик без розкочування коржів з полуницею

Інгредієнти для коржів: мед (80 г), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), яйця (3 шт.), сода (1 ч. л.), сіль (1 щіпка), борошно (180-200 г).

Інгредієнти для крему і начинки: сметана 20% (400 г), цукрова пудра або цукор (1 ст. л.), полуниця (500 г).

Приготування:

Беремо невелику каструлю і розтоплюємо мед на невеликому вогні, додаємо соду. Проварюємо пару хвилин - до тих пір, поки мед не стане карамельного відтінку.

Потім додаємо в мед вершкове масло і чекаємо, поки воно розтане.

В іншій ємності збиваємо яйця з цукром. Найкраще це робити міксером на максимальній швидкості.

Змішуємо збиті яйця з медовою сумішшю, яка вже остигла.

Просіюємо через сито борошно, а потім додаємо його в тісто - поступово, ретельно перемішуючи.

Розділяємо тісто на 2 частини.

Вистилаєм форму або деко пергаментним папером, викладаєм частину тіста і розрівнюємо його силіконовою лопаткою.

Розігріваємо духовку до 160°C і випікаємо корж приблизно 8-10 хвилин. Повторюємо цю ж процедуру з другою частиною тіста.

Потім обрізаємо краї, кожен корж розрізаємо на 2, 3 або 4 частини.

Полуницю миємо, ріжемо на акуратні часточки.

Щоб приготувати крем, беремо сметану і збиваємо її з цукровою пудрою. На остиглі коржі викладаємо крем, на нього нарізану полуницю і залишаємо просочуватися на 3-4 години.

Обрізки коржів подрібнюємо блендером і посипаємо торт зверху.

Медовик з чорносливом

Інгредієнти для коржів: борошно (2,5-3 склянки), цукор (1 склянка), вершкове масло (60г), яйця (3 шт.), мед (2 ст. л.), горілка (2 ст. л.) , сода (2 ч. л.).

Інгредієнти для крему і начинки: сметана (800 г), чорнослив (200 г), цукор (1 склянка).

Приготування:

Чорнослив необхідно заздалегідь залити окропом - приблизно на 20-30 хвилин.

Ставимо водяну баню. На ній в мисці розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо цукор, мед, горілку і яйця. Ретельно перемішуємо, потім додаємо соду.

Знімаємо з водяної бані і поступово всипаємо просіяне через сито борошно.

Замішуємо тісто, ділимо його на 8-9 рівних частин.

Посипаємо поверхню борошном і розгкачуємо тісто в тонкий корж.

Розігріваємо духовку до 160-170°C і випікаємо кожен корж, потім даємо їм охолонути.

Акуратно обрізаємо коржі за шаблоном - для цього можна взяти, наприклад, кришку від каструлі.

Приступаємо до приготування крему: за допомогою міксера збиваємо сметану з цукром.

Змащуємо кожен корж сметанним кремом, викладаємо чорносливу.

Прикрасити торт можна за допомогою обрізків від коржів або ж на ваш розсуд.

Шоколадний медовик з вишнею

Інгредієнти для коржів: мед (1 ст. л.), цукор (200 г), вершкове масло (65 г), яйця (2 шт.), сода (2 ч. л.), какао-порошок (2 ст. л.), борошно (500 г).

Інгредієнти для крему і начинки: сметана 20-25% (300-400 г), цукрова пудра (4-5 ст. л.), вишня без кісточок (1-2 склянки).

Приготування:

У каструлі розтоплюємо мед, цукор і масло. Не забуваємо весь час ретельно помішувати.

В іншому посуді збиваємо яйця з содою. Додаємо їх до медово-масляної суміші, чекаємо, поки вона почне пінитися і підніматися, як закипаюче молоко.

Просіваємо борошно через сито.

Поступово додаємо до рідких інгредієнтів борошно і какао-порошок, замішуємо тісто. Якщо тісто гаряче, робимо це ложкою, а потім - вже руками.

Ділимо тісто на 7-8 однакових шматочків, кладемо в миску, накриваємо рушником.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Застеляємо форму пергаментним папером і розгортаємо на ній одну частину тіста. Відправляємо його в духовку на 5-7 хвилин. В цей час те ж саме проробляємо з другою частиною тіста і т.д.

Поки корж не охолов, з нього потрібно швидко вирізати необхідну форму. Шоколадні коржі, що остигли, будуть сильно кришитися.

Вишню миємо й чистимо від кісточок. До слова, можна використовувати інші ягоди на ваш смак.

Збиваємо цукрову пудру зі сметаною.

Приступаємо до збірки тортика: ставимо перший корж, промазуємо його сметанним кремом, викладаємо половинки вишень, накриваємо наступним коржем і так далі. Верхній корж також змащуємо кремом і прикрашаємо вишнями і обрізками від коржів, подрібненими в блендері.

Даємо йому настоятися близько години.

Джерело: Апостроф

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 9:19

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...