ТОП-4 правила при вирощуванні картоплі на одному місці: Про що забувають городники

Не всі городники можуть дозволити собі щороку висівати картоплю на новому місці. Обробляти культуру на старому місці можна, але слід пам’ятати про чотири правила, про які забувають 9 із 10 дачників, передають Патріоти України.

Бадилля

Зелену масу, яка поступово засихає, скошують за кілька днів до збирання врожаю. Її не залишають перегнивати на ділянці.

В даному випадку два варіанти: спалити та розкидати золу, або вивезти за межі ділянки, щоб патогени не зимували у ґрунті.

Обробка ґрунту

Після збирання врожаю, коли землю готують до зимівлі, ґрунт обробляють біофунгіцидами, які знищать патогенне середовище.

А патогени можуть вижити, наприклад, на корінні бур’янів. Тому обробку потрібно обов’язково провести, якщо планується висаджувати картоплю на те саме місце.

Висаджування сидератів

Про ці рослини сказано чимало. Їхню цінність для ґрунту складно переоцінити, тому в даному випадку висадка сидератів вкрай важлива. Можна посадити гірчицю, люпин, редьку, фацелії.

Обробка насіння

Насіннєву картоплю перед відправкою на зимове зберігання обробляють біофунгіцидами, які містять сінну паличку. Після обробки посадковий матеріал просушують на свіжому повітрі.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...