ТОП-5 продуктів, які не можна їсти і пити в спеку: Від чого краще відмовитися

Багато людей помічають, що з настанням спеки їм менше хочеться їсти, а також хочеться більше овочів і фруктів. Це реакція організму на зміни погоди, передають Патріоти України.

Щоб не перегріватися, організм знижує апетит. Якщо ж з настанням літа не міняти режим харчування і продовжувати наїдатися, то ризикуєте отримати зневоднення. Ми розповіли, що не можна їсти в спеку, щоб завжди добре себе почувати.

Гостра їжа

У гострій їжі міститься речовина капсаїцин, яка підвищує температуру тіла і викликає прилив жару. У спекотну погоду це може призвести до перегріву.

Алкоголь

Спиртні напої мають сильний сечогінний ефект, що небажано в спеку, коли навпаки рекомендується більше пити. У спекотну погоду посилюється токсична дія алкоголю.

Сечогінні продукти

Окрім алкоголю в спекотну погоду також не можна у великих кількостях їсти продукти з сечогінними властивостями: це свіжі ягоди і фрукти, спаржа, фенхель, селера, газовані напої. Вони виводять з організму дуже потрібну в спеку воду.

М'ясо

У спекотну погоду організму важко перетравлювати білок. Під час перетравлювання білка виділяється багато тепла, через що підвищується температура тіла і людині стає ще спекотніше.

Морозиво та крижані напої

У спекотні дні морозиво і холодні напої дають приємне відчуття прохолоди, але цей ефект короткочасний. На холодний напій організм реагує швидким підняттям температури, через що ми буквально нагріваємося зсередини. Лікарі рекомендують ненадовго залишити напій або морозиво при кімнатній температурі перед вживанням.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...