ТОП-6 способів помити вікна без розводів - результат вас порадує!

Помити вікна без розводів виходить не завжди, навіть якщо у вас є правильна серветка з мікрофібри. Щоб на склі не було плям від води, його варто мити в похмурий і безвітряний день. Тоді залишки води не будуть так швидко засихати на склі. Ще кілька порад по миттю вікон читайте в нашій статті, передають Патріоти України.

Вода + оцет

Змішайте склянку теплої води з 50 мл. Це хороший саморобний засіб для миття вікон. Приємний бонус - оцет відлякує комах. Суміш влийте в пульверизатор і розпиліть на вікно, або вмочіть в нього серветку.

Крохмаль

Звичайний копійчаний картопляний крохмаль добре видаляє старий бруд з вікон, навіть якщо їх давно не мили. Також крохмальний розчин не залишає розводів на склі. Розчиніть 1 столову ложку крохмалю в літрі теплої води. Нанесіть суміш на вікно і залиште до повного висихання. Потім протріть залишки крохмалю сухою серветкою.

Старі газети

Цей спосіб добре себе зарекомендував ще з радянських часів. Для нього вам знадобляться непотрібні газети. Протріть вікна звичайною водою або мильним розчином. Потім негайно протріть мокре скло газетним папером. Газети швидко вберуть зайву вологу і ніяких розводів не залишиться.

Нашатирний спирт

Розчин з нашатирного спирту не залишить і сліду від розводів. Просто розчиніть 15 крапель нашатирного спирту в 500 мл води.

Миючий засіб + оцет

Така суміш добре відмиває жир зі скла. Нею зручно мити вікна на кухні. Змішайте 500 мл води, 70 мл оцту і чайну ложку мила для посуду. Цим розчином помийте брудне вікно, потім прополощіть скло чистою водою і витріть насухо.

Сіль

Якщо скло не сильно забруднене, то очистити його і додати блиск допоможе кухонна сіль. 2 столові ложки солі розчиніть в склянці теплої води, і розчин готовий. Переконайтеся, що вся сіль розчинилася, інакше кристалики подряпають скло.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить ваше головне завдання в житті

понеділок, 20 травень 2024, 11:07

Іноді нам здається, що ми робимо щось не те й знаходимося не на своєму місці. Хтось женеться за незліченними багатствами або будує міцну родину, але коли досягає своїх цілей не відчуває належної радості. . Пропонуємо пройти психологічний тест і дізнати...

Психологічний тест: Оберіть трамвай і дізнайтесь, коли ваша найзаповітніша мрія здійсниться

понеділок, 20 травень 2024, 10:13

З настанням тепла всім нам хочеться весняної магії та дива. А ще - здійснення всіх бажань. Пропонуємо вам відкрити завісу невідомого та дізнатися, коли здійсняться ваші бажання. Хто знає, можливо, ви знаходитеся до своєї мети набагато ближче, ніж здаєт...