ТОП-7 звичок, що крадуть ваше щастя. Позбудьтеся від них прямо зараз!

Звичка - друга натура. І вона робить на нас настільки сильний вплив, що задає тон всьому нашому житті. Всього кілька звичок - і життя стає або простіше, або набагато складніше. І ось 7 звичок, які швидше за все ведуть до відчуття нещастя - позбудьтеся від них і ви відчуєте втричі більший приплив сил і енергії, передають Патріоти України.

1. Прагнення до досконалості

Все завжди складно, якщо ти – перфекціоніст. Такій людині дуже складно досягти стану щастя, тому що навіть шлях досягнення повинен бути ідеальним. Завжди знайдеться той, хто в розумінні перфекціоніста все одно в чомусь краще – будинок, квартира, кар’єра, сім’я, зачіска.

Моменти щастя для такої людини дуже швидкоплинні і рідкісні – тільки тоді, коли він відчув, що виконав щось ідеально, і до тих пір, поки не побачив, що хтось зробив це ще краще.

2. Спілкування з людьми, які вічно чимось невдоволені

Людина – істота соціальна. Ми не можемо повністю відректися від інших людей і жити відлюдником, нікого і нічого не слухаючи. Ті, з ким ми спілкуємося, мають на нас досить великий вплив.

Як можна бути щасливим, якщо навколо тебе постійно говорять, що життя – штука жахлива і здебільшого несправедлива і жорстока?

Декому такі думки є переважаючими і стосуються абсолютно всього. Таких співрозмовників краще уникати та виключити цей інформаційний шум зі свого поля. Якщо ж це ваш внутрішній голос, тоді доведеться серйозно попрацювати над собою.

3. Постійні думки про минуле і майбутнє, замість справжнього

Правило «тут і зараз» знають всі. Зосереджуючись на думках про майбутнє або минуле, ми втрачаємо відчуття моменту, котрий відбувається в найважливішому часу – «зараз». Нас частіше зациклює на щось негативне, і набагато рідше ми згадуємо приємні моменти.

Ми мусолимо думки про те, чому у нас щось не вийшло, чому нам відмовили, чому ми не зробили правильно. Старі образи, невдачі – все це відкушує смачний шматок від нашого відчуття щастя «тут і зараз». Для всього є свій час – посумували, проаналізували, зробили висновки і рухаємося вперед.

4. Порівняння себе і свого життя з іншими

У когось завжди щось краще, навіть якщо в інших аспектах життя може бути набагато гірше, ніж у вас. В цілому, постійне порівняння себе з кимось – жахлива звичка. І чим частіше в порівняннях ви виявлялися краще, тим болючіше буде, якщо хтось виявиться краще вас.

5. Фокусування на негативних моментах у житті

Далеко ходити не потрібно – постійте в черзі, де багато пенсіонерів і тіточок передпенсійного віку, які черпають основні новини з ТБ-передач і радіо. Всі розмови про те, що навколо постійно крадуть, вбивають, звільняють з роботи і «кращі» друзі відводять з-під носа чужих чоловіків, і жінок.

Потім стандартно слід монолог на тему «За часів СРСР такого не було». Бабуся в цим живе кожен день, і ці новини для неї і є життям. Точно так же, як для її бабусі молодь «при СРСР» стала аморальною, і так до початку створення світу.

6. Залежність від думки оточуючих

Перед тим, як щось зробити, ви завжди думаєте: «А що люди подумають (скажуть)?». Вам може здаватися, ви перебуваєте в центрі уваги багатьох людей, і порушенням стандартних меж поведінки ви запустите механізм засудження.

Якщо ви і намагаєтеся зробити щось нове, то робите це потайки від суспільства. Постійне озирання назад і косий погляд на оточуючих явно заважає особистому розвитку і, відповідно, щастя.

7. Ускладнення життя

Життя – штука цікава і при цьому неймовірно складна. Але найцікавіше полягає в тому, що більшість усіх складнощів і «непереборних» перепон ми створюємо собі самі.

От у чому секрет! Що можна додати в тушковану капусту, щоб страва стала смачнішою

середа, 15 травень 2024, 11:12

Приготування тушкованої капусти є процесом нескладним, проте деякі тонкощі дозволять зробити страву смачнішою та ароматною. Для того, щоб досягти потрібного результату, варто вводити до складу певні компоненти. Томатна паста. Цей продукт часто зустріча...

Краще виключити з раціону! Ось яка їжа та напої прискорюють процес старіння шкіри

середа, 15 травень 2024, 10:56

Якщо вам немає 30 років, а ви вже відчуваєте втому та певні проблеми зі здоров’ям, можливо, вам час передивитись свій раціон. Надмірне споживання нездорової їжі та зловживання алкоголем можуть призвести до прискореного старіння організму. Від чого слі...