Вишня - традиційне фруктове дерево українських садів, але для того, щоб отримати гарний урожай, слід знати кілька важливих нюансів, передають Патріоти України.
«Підживлення обов'язково має бути для вишні навесні — це попіл, по літровій банці, по вологому ґрунту, по периметру крони. І одна столова ложка сечовини та 2 столові ложки безхлорного калію (при підживленні хлористим калієм вишня скине листя) на 10 л води (не менше 3−4 відер на одну рослину), — пояснює садівник Василь Іванюк.
— Можна замінити калійною селітрою (2 столові ложки). Під час інтенсивного зростання зав'язей слід обприскати листя розчином мікроелементів. Крім того, потрібна ще одна літрова банка попелу для нарощування кісточки.
У середині серпня — 2 столові ложки подвійного гранульованого суперфосфату та 1 столова ложка калію на 10 л води (не менше 4 відер) та знову літрова банка попелу. Літрову банку попелу можна замінити 1 склянкою доломіту. Пізно восени після скидання листя можна внести пару відер органіки».
Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...
Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...