Це дуже смачно! Новий тренд тіктока - хрусткий багет із запеченим часником

Пікантний часниковий хліб стане окрасою вечері в італійському стилі. Хрусткий багет, вершкове масло й ароматний часничок - напрочуд гармонійне поєднання, передають Патріоти України.

Запечений у духовці часник принесе на кухню не лише новий смак, а ще й казковий аромат. Ідеальне доповнення до салату та червоного вина! Цей рецепт підходить як для французького багета, так і будь-якої іншого довгастого хліба.

Рецепт часникового хліба

Порцій: 4
Час: 1 година

Інгредієнти:

  • 4 головки часнику;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка петрушки;
  • 1 чайна ложка базиліку
  • 1 французький багет;
  • морська сіль до смаку;
  • перець чорний до смаку;
  • паприка до смаку.

Приготування:

  1. Очистити часник від кінцівок та зовнішнього шару лушпиння. Підготовлений часник полити оливковою олією, посипати морською сіллю, обгорнути фольгою. Поставити запікати у духовку на 35 хвилин при 200 градусах. Часник буде готовим, коли центральний зубчик стає абсолютно м’яким, якщо його легко проколоти ножем.
  2. В окрему тарілку дрібно нарізаємо базилік та петрушку. М'якуш з головок легко вичавлюємо руками у тарілку.
  3. До часнику та зелені додаємо шматок масла, спеції та все ретельно перемішуємо.
  4. Багет розрізаємо на 4 частини. Часникову суміш намазуємо на багет та ставимо запікатися у духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

Ці подарунки краще не дарувати нікому - ось чому

середа, 8 жовтень 2025, 16:09

Не всі подарунки приносять радість. Деякі речі можуть образити, створити незручність або навіть принести невдачу з точки зору етикету чи народних прикмет, передають Патріоти України. 1. Гроші Дарувати гроші не завжди доречно. Це може виглядати як холо...

Ви теж так перете рушники? Експерти розкрили головну помилку

середа, 8 жовтень 2025, 13:05

Рушники - незамінна річ у побуті, але ми рідко замислюємось, як правильно за ними доглядати. Лише кілька поширених помилок у пранні можуть призвести до того, що тканина втратить свої властивості: перестане добре вбирати вологу, стане жорсткою або почне...