Це дуже смачно! Новий тренд тіктока - хрусткий багет із запеченим часником

Пікантний часниковий хліб стане окрасою вечері в італійському стилі. Хрусткий багет, вершкове масло й ароматний часничок - напрочуд гармонійне поєднання, передають Патріоти України.

Запечений у духовці часник принесе на кухню не лише новий смак, а ще й казковий аромат. Ідеальне доповнення до салату та червоного вина! Цей рецепт підходить як для французького багета, так і будь-якої іншого довгастого хліба.

Рецепт часникового хліба

Порцій: 4
Час: 1 година

Інгредієнти:

  • 4 головки часнику;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка петрушки;
  • 1 чайна ложка базиліку
  • 1 французький багет;
  • морська сіль до смаку;
  • перець чорний до смаку;
  • паприка до смаку.

Приготування:

  1. Очистити часник від кінцівок та зовнішнього шару лушпиння. Підготовлений часник полити оливковою олією, посипати морською сіллю, обгорнути фольгою. Поставити запікати у духовку на 35 хвилин при 200 градусах. Часник буде готовим, коли центральний зубчик стає абсолютно м’яким, якщо його легко проколоти ножем.
  2. В окрему тарілку дрібно нарізаємо базилік та петрушку. М'якуш з головок легко вичавлюємо руками у тарілку.
  3. До часнику та зелені додаємо шматок масла, спеції та все ретельно перемішуємо.
  4. Багет розрізаємо на 4 частини. Часникову суміш намазуємо на багет та ставимо запікатися у духовку на 10 хвилин при 180 градусах.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...