Це може здивувати! Чим не можна закушувати алкоголь і чому

Є кілька продуктів, якими не рекомендується закушувати алкоголь, оскільки вони можуть посилити його негативний вплив на організм або викликати небажані реакції. Ось основні з них і пояснення чому, передають Патріоти України.


Солодке (цукерки, тістечка, газовані напої)

Чому не можна:

  • Цукор прискорює всмоктування алкоголю в кров.
  • Солодке навантажує печінку, яка вже працює над розщепленням етанолу.
  • Може викликати різкий стрибок глюкози, що сприяє швидкому сп'янінню й поганому самопочуттю після.

Маринади та соління

Чому не можна:

  • Вміст оцту і солі подразнює шлунок, що посилює токсичний ефект алкоголю.
  • Вони затримують рідину в організмі, що сприяє набрякам і головному болю.
  • Порушують електролітний баланс, який алкоголь і так збиває.

Жирна та смажена їжа (сало, ковбаси, фаст-фуд)

Чому не бажано:

  • Надмірно навантажує печінку, яка і без того перевантажена алкоголем.
  • Може викликати проблеми з травленням та нудоту.
  • Посилює інтоксикацію через погіршення обміну речовин.

Цитрусові (апельсини, лимони, мандарини)

Чому не можна:

  • Підвищують кислотність шлунка — у поєднанні з алкоголем це може викликати печію, гастрит або навіть виразку.
  • Деякі цитрусові (особливо грейпфрут) можуть впливати на метаболізм алкоголю та ліків у печінці.

Молочні продукти (молоко, йогурт, сир)

Чому не бажано:

  • Можуть викликати важкість у шлунку, здуття, особливо в поєднанні з алкоголем.
  • Деякі спиртні напої (наприклад, вино) у поєднанні з молочними продуктами можуть провокувати розлади травлення.

Важливо:

  • Алкоголь сам по собі токсичний, і правильна закуска може допомогти трохи згладити його вплив.
  • Краще закушувати легкою білковою їжею (відварене м'ясо, риба, яйця), овочами (особливо сирими) або складними вуглеводами (картопля, рис, хліб із цільного зерна).

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...