Це може здивувати! Названо найгірші макарони, які не можна їсти, але їх купують усі

Розповідаємо, які макарони вважаються небезпечними для здоров’я і чим їх замінити, посилаючись на ресурс «РБК-Україна», передають Патріоти України.

Які макарони вважаються найшкідливішими: в чому небезпека продукту

Фахівці наголошують, що макарони з рафінованого борошна вищого ґатунку не мають корисних речовин, оскільки біле борошно під час виготовлення втрачає всі корисні властивості злакових — з зерна видаляються оболонка і зародок, що призводить до повної втрати рослинної клітковини, вітамінів групи B та мінералів.

Зазвичай цей вид макаронів має високий глікемічний індекс, тому після вживання таких продуктів може бути стрімке підвищення рівень цукру в крові. Також учені вже давно довели, що вживання продуктів, виготовлених з рафінованого білого борошна, спричиняє появу серцево-судинних захворювань.

Як розпізнати шкідливі макарони: корисні поради

  • Склад продукту. Якщо на упаковці вказано лише «пшеничне борошно» без уточнення «durum» чи «тверді сорти пшениці», це може означати, що макарони виготовлено з білого рафінованого борошна.
  • Колір виробу. Якщо макарони мають білий колір чи дуже світлий відтінок, це може свідчити про те, що продукт практично не містить цільного зерна.
  • Текстура після приготування. Якщо макарони швидко розварюються чи злипаються, це означає, що вони виготовлені з м’яких сортів пшениці.

Чим замінити макарони з рафінованого борошна

  • Макаронні вироби з цільного зерна. Варто вибирати продукт з борошна грубого помелу, він міститиме багато клітковини, вітамінів і мінералів.
  • Продукт з бобових культур. Наразі є купа макаронів, які виготовлені з нуту й сочевиці, вони багаті на клітковину та якісний рослинний білок.
  • Альтернативні продукти. Також можна вибирати макаронні вироби з рису чи гречки, які вкрай корисні для здоров’я.

Скільки разів на тиждень можна їсти макарони - відповідь може здивувати

субота, 27 грудень 2025, 6:11

Макарони давно стали важливою частиною середземноморської дієти, яку вважають однією з найкорисніших у світі. Попри популярність білкових дієт, експерти наголошують: вуглеводи, зокрема паста, необхідні для енергії, гарного самопочуття та відчуття ситос...

Не пийте капучино після вечері - ось чому

субота, 27 грудень 2025, 5:40

Капучино - смачний молочний напій, але після ситної трапези він може викликати дискомфорт та здуття живота, особливо у людей з непереносимістю лактози. Молоко в напої уповільнює травлення і зменшує стимулюючий ефект кофеїну на шлункову кислоту та жовч,...