Це неймовірно смачно! Запашний галицький штрудель з вишнями і горіхами

Вперше штрудель згадується у книзі 17 століття. Класичний австрійський штрудель готувався з яблуками, родзинками і горіхами, присипаними корицею, передають Патріоти України.

Десерт швидко став популярний у країнах Європи, зокрема на території колишньої Австро-Угорщини, куди входила і Галичина. Змінювалися способи приготування тіста і варіанти начинки. Пропонуємо приготувати неймовірно смачний і соковитий галицький штрудель з вишнями та волоськими горіхами.

Інгредієнти:

  • Борошно - 250 г
  • Вода - 3/4 склянки
  • Сіль - 1 ч л
  • Олія - 1 ст. л
  • Яйце - 1 шт
  • Оцет - 2 краплі

Начинка:

  • Вишні - 1 кг
  • Цукор - 100 г
  • Цукор ванільний - 20 г
  • Горіхи волоські - 60 г
  • Крохмаль - 1 ст. л
  • Сухарі білі - 2-3 ст. л
  • Кориця -1 ч л
  • Масло - 3 ст. л

Борошно просіяти з сіллю гіркою. У центрі зробити заглиблення та влити усі рідкі складники - олію, дві краплі оцту, воду, яйце. Змішайте до однорідності виделкою. Замісіть тісто.

Воду рекомендують брати холодну - від цього залежить якість тіста. Сформуйте тісто у кулю. Накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.

Поки тісто "відпочиває", готуємо начинку. Вишні мають бути без кісточок. Додати до них цукор, ванільний цукор, дрібно посічені волоські горіхи, корицю та крохмаль. Усе перемішати.

Тепер найважливіше - тісто потрібно розкачати якомога тонше. Це можна робити як на припорошеному борошні столі, так і на кухонному рушнику. Розкачайте коло, діаметром приблизно 27 см.

Круговими рухами розтягуйте тісто від центру до країв. В процесі розтягування на листі можуть утворюватися діри. Коли ви закінчите витягувати, просто закрийте розрив тоненькою латочкою.

Далі змастіть тісто вершковим маслом і присипте паляницю сухарями. Рівномірно викладіть начинку. Штрудель потрібно скрутити. Для цього візьміть за край рушника і рівномірно скручуйте його у рулет.

Зверху змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Дати випічці трохи охолонути. Посипати цукровою пудрою. Подавати штрудель з кулькою морозива та листочком м'яти.

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...

Розкіш - вона розкіш у всьому: Скільки коштує заміна акумулятора Tesla

неділя, 14 вересень 2025, 12:45

Автомобілі Tesla самі по собі недешеві, тому ремонт транспортного засобу також має високі цінники, особливо, коли йдеться про заміни акумулятора. Скільки коштує батарея електромобіля, повідомили власники Tesla на спеціалізованих форумах, передають Патр...