Вперше штрудель згадується у книзі 17 століття. Класичний австрійський штрудель готувався з яблуками, родзинками і горіхами, присипаними корицею, передають Патріоти України.
Десерт швидко став популярний у країнах Європи, зокрема на території колишньої Австро-Угорщини, куди входила і Галичина. Змінювалися способи приготування тіста і варіанти начинки. Пропонуємо приготувати неймовірно смачний і соковитий галицький штрудель з вишнями та волоськими горіхами.
Інгредієнти:
Начинка:
Борошно просіяти з сіллю гіркою. У центрі зробити заглиблення та влити усі рідкі складники - олію, дві краплі оцту, воду, яйце. Змішайте до однорідності виделкою. Замісіть тісто.
Воду рекомендують брати холодну - від цього залежить якість тіста. Сформуйте тісто у кулю. Накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.
Поки тісто "відпочиває", готуємо начинку. Вишні мають бути без кісточок. Додати до них цукор, ванільний цукор, дрібно посічені волоські горіхи, корицю та крохмаль. Усе перемішати.
Тепер найважливіше - тісто потрібно розкачати якомога тонше. Це можна робити як на припорошеному борошні столі, так і на кухонному рушнику. Розкачайте коло, діаметром приблизно 27 см.
Круговими рухами розтягуйте тісто від центру до країв. В процесі розтягування на листі можуть утворюватися діри. Коли ви закінчите витягувати, просто закрийте розрив тоненькою латочкою.
Далі змастіть тісто вершковим маслом і присипте паляницю сухарями. Рівномірно викладіть начинку. Штрудель потрібно скрутити. Для цього візьміть за край рушника і рівномірно скручуйте його у рулет.
Зверху змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Дати випічці трохи охолонути. Посипати цукровою пудрою. Подавати штрудель з кулькою морозива та листочком м'яти.
Усадка тканини, особливо бавовни, — найпоширеніша помилка під час догляду за одягом. Але гарна новина — цього можна уникнути. Навіть якщо шкода вже заподіяна, є способи її виправити. Видання Real Simple розповіло, як попередити усадку тканини, врятуват...
Клітковина є важливою не лише для травлення, але й для здоров'я в цілому. Результати досліджень свідчать, що вона може знижувати рівень холестерину, знижувати кров'яний тиск, захищати від серцевих захворювань та навіть сприяти зниженню ваги, передають ...