Це неймовірно смачно! Запашний галицький штрудель з вишнями і горіхами

Вперше штрудель згадується у книзі 17 століття. Класичний австрійський штрудель готувався з яблуками, родзинками і горіхами, присипаними корицею, передають Патріоти України.

Десерт швидко став популярний у країнах Європи, зокрема на території колишньої Австро-Угорщини, куди входила і Галичина. Змінювалися способи приготування тіста і варіанти начинки. Пропонуємо приготувати неймовірно смачний і соковитий галицький штрудель з вишнями та волоськими горіхами.

Інгредієнти:

  • Борошно - 250 г
  • Вода - 3/4 склянки
  • Сіль - 1 ч л
  • Олія - 1 ст. л
  • Яйце - 1 шт
  • Оцет - 2 краплі

Начинка:

  • Вишні - 1 кг
  • Цукор - 100 г
  • Цукор ванільний - 20 г
  • Горіхи волоські - 60 г
  • Крохмаль - 1 ст. л
  • Сухарі білі - 2-3 ст. л
  • Кориця -1 ч л
  • Масло - 3 ст. л

Борошно просіяти з сіллю гіркою. У центрі зробити заглиблення та влити усі рідкі складники - олію, дві краплі оцту, воду, яйце. Змішайте до однорідності виделкою. Замісіть тісто.

Воду рекомендують брати холодну - від цього залежить якість тіста. Сформуйте тісто у кулю. Накрийте рушником і залиште на годину у теплому місці.

Поки тісто "відпочиває", готуємо начинку. Вишні мають бути без кісточок. Додати до них цукор, ванільний цукор, дрібно посічені волоські горіхи, корицю та крохмаль. Усе перемішати.

Тепер найважливіше - тісто потрібно розкачати якомога тонше. Це можна робити як на припорошеному борошні столі, так і на кухонному рушнику. Розкачайте коло, діаметром приблизно 27 см.

Круговими рухами розтягуйте тісто від центру до країв. В процесі розтягування на листі можуть утворюватися діри. Коли ви закінчите витягувати, просто закрийте розрив тоненькою латочкою.

Далі змастіть тісто вершковим маслом і присипте паляницю сухарями. Рівномірно викладіть начинку. Штрудель потрібно скрутити. Для цього візьміть за край рушника і рівномірно скручуйте його у рулет.

Зверху змастити розтопленим вершковим маслом. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин. Дати випічці трохи охолонути. Посипати цукровою пудрою. Подавати штрудель з кулькою морозива та листочком м'яти.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...