Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Наприклад, якщо це пастеризоване молоко, яке пройшло теплове оброблення, під час якого була знищена більше частина мікроорганізмів, то воно може зберігатися у холодильнику 7-10 днів. Але за температури вище +4 градусів такий продукт починає псуватися швидше.
Непастеризоване молоко, яке такому тепловому обробленню не піддавалося, зберігає більше природних бактерій, а тому навіть в холодильнику воно зберігається значно менший проміжок часу — приблизно 2-3 дні.
Наші бабусі знали один простий метод, щоб вберегти молоко від скисання. На літр молока вони додавали дрібку солі (приблизно 1/8 ч. ложки). Робити це потрібно одразу після відкриття пляшки чи пакета. Сіль допоможе сповільнити зростання бактерій, адже діє як природний консервант, ускладнюючи мікроорганізмам розмноження і виживання.
Більшу кількість солі додавати не варто, адже вона може змінити смак молока. Після цього поставте пляшку чи пакет у прохолодне темне місце. Якщо холодильник не працює, рекомендовано загорнути у холодну вологу тканину.
Як тільки світло знову з'явиться бажано одразу поставити молоко до холодильника. Це ще сповільнить зростання мікроорганізмів.
Успіх жінки - це не випадковість і не лише талант. Дослідження показують, що найуспішніші бізнес-леді світу дотримуються кількох щоденних звичок, які допомагають їм мислити ясно, ухвалювати сильні рішення й залишатися на вершині, передають Патріоти Укр...
Кишечник виявився значно важливішим для нашого здоров’я та довголіття, ніж вважалося раніше. Дослідження, опубліковане в журналі Aging-US, показало: мікробіом кишечника безпосередньо впливає на сотні вікових змін організму, передають Патріоти України. ...