Це справді працює! Додайте всього лише один інгредієнт - і молоко не скисатиме декілька днів

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Наприклад, якщо це пастеризоване молоко, яке пройшло теплове оброблення, під час якого була знищена більше частина мікроорганізмів, то воно може зберігатися у холодильнику 7-10 днів. Але за температури вище +4 градусів такий продукт починає псуватися швидше.

Непастеризоване молоко, яке такому тепловому обробленню не піддавалося, зберігає більше природних бактерій, а тому навіть в холодильнику воно зберігається значно менший проміжок часу — приблизно 2-3 дні.

Як зробити так, щоб молоко не скисало довше

Наші бабусі знали один простий метод, щоб вберегти молоко від скисання. На літр молока вони додавали дрібку солі (приблизно 1/8 ч. ложки). Робити це потрібно одразу після відкриття пляшки чи пакета. Сіль допоможе сповільнити зростання бактерій, адже діє як природний консервант, ускладнюючи мікроорганізмам розмноження і виживання.

Більшу кількість солі додавати не варто, адже вона може змінити смак молока. Після цього поставте пляшку чи пакет у прохолодне темне місце. Якщо холодильник не працює, рекомендовано загорнути у холодну вологу тканину.

Як тільки світло знову з'явиться бажано одразу поставити молоко до холодильника. Це ще сповільнить зростання мікроорганізмів.

ТОП-5 міфів про сон, через які ви щодня прокидаєтесь втомленими

неділя, 26 жовтень 2025, 18:45

Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...

Все просто! Як легко почистити варені яйця

неділя, 26 жовтень 2025, 17:48

Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...