Пастила - це смачний, а головне корисний десерт, який готується на основі соку різних плодів з додаванням цукру чи меду. Цей смаколик можна приготувати з будь-яких фруктів та ягід. Як зробити пастилу з яблук в домашніх умовах, читайте в матеріалі "Фактів ICTV", передають Патріоти України.
Яблучна пастила – рецепт
Що знадобиться:
- Яблука – 1,5 кг.
- Кориця – 1 ч. ложка.
- Мед – 2 ст. ложки.
Як готувати:
- Спершу ретельно помийте та видаліть кісточки з яблук. Далі фрукти розріжте на невеликі шматочки та запечіть в духовці. Коли яблука стануть дуже мʼякими, дістаньте їх з духовки та подрібніть у блендері до стану пюре.
- Додайте до фруктової маси корицю, ретельно перемішайте, перекладіть в каструлю та варіть на маленькому вогні 30 хв.
- Додайте мед і знову перемішайте. Візьміть деко для випічки, застеліть його пергаментом та викладіть яблучну масу.
- Рівномірно розподіліть майбутню пастилу та відправте в духовку на 7-8 год. Температура запікання має бути 60-80°C.
- Дістаньте деко та перевірте готовність пастили (вона не повинна прилипати до рук). Якщо десерт готовий, залиште його до повного охолодження, а потім відправте в холодильник на 48 год.
- Через два дні наріжте готову пастилу на невеликі смужки та згорніть у трубочки. Смачного!
Яблучна пастила – рецепт без меду
Інгредієнти:
- Яблука – 1,1 кг.
- Цукор – 60 г.
- Вода – 50 мл.
- Олія соняшникова – 15 г.
Приготування:
- Помийте та видаліть кісточки з яблук. Наріжте їх на невеликі скибочки та відправте в каструлю. Залийте яблука водою, накрийте кришкою та варіть 20-30 хв.
- Коли яблучка стануть дуже м’якими, зніміть каструлю з вогню, злийте воду та залиште фрукти на 10-15 хв.
- Коли яблука трішки охолонуть, очистьте їх від шкірки та перетріть через сито. В яблучне пюре додайте цукор, перелийте в каструлю та варіть 15 хв на повільному вогні. Після цього пюре відправте у блендер.
- Деко для випічки застеліть пергаментом, змастіть невеликою кількістю олії та рівномірно викладіть фруктову масу.
- Відправте деко у духовку і готуйте пастилу 1,5-2,5 год при температурі 130°C.
- Гаряча готова пастила буде трохи м’якою, тому залиште її на кілька годин до повного охолодження та застигання.
- Наприкінці відправте пастилу в холодильник на кілька годин, а потім наріжте на скибочки. Різати фруктовий смаколик краще ножицями.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк
. - Людям із сечокам...