![](/images/2024/02/18181944_koristyabluchnoyipastili_large.jpg)
Пастила - це смачний, а головне корисний десерт, який готується на основі соку різних плодів з додаванням цукру чи меду. Цей смаколик можна приготувати з будь-яких фруктів та ягід. Як зробити пастилу з яблук в домашніх умовах, читайте в матеріалі "Фактів ICTV", передають Патріоти України.
Яблучна пастила – рецепт
Що знадобиться:
- Яблука – 1,5 кг.
- Кориця – 1 ч. ложка.
- Мед – 2 ст. ложки.
Як готувати:
- Спершу ретельно помийте та видаліть кісточки з яблук. Далі фрукти розріжте на невеликі шматочки та запечіть в духовці. Коли яблука стануть дуже мʼякими, дістаньте їх з духовки та подрібніть у блендері до стану пюре.
- Додайте до фруктової маси корицю, ретельно перемішайте, перекладіть в каструлю та варіть на маленькому вогні 30 хв.
- Додайте мед і знову перемішайте. Візьміть деко для випічки, застеліть його пергаментом та викладіть яблучну масу.
- Рівномірно розподіліть майбутню пастилу та відправте в духовку на 7-8 год. Температура запікання має бути 60-80°C.
- Дістаньте деко та перевірте готовність пастили (вона не повинна прилипати до рук). Якщо десерт готовий, залиште його до повного охолодження, а потім відправте в холодильник на 48 год.
- Через два дні наріжте готову пастилу на невеликі смужки та згорніть у трубочки. Смачного!
Яблучна пастила – рецепт без меду
Інгредієнти:
- Яблука – 1,1 кг.
- Цукор – 60 г.
- Вода – 50 мл.
- Олія соняшникова – 15 г.
Приготування:
- Помийте та видаліть кісточки з яблук. Наріжте їх на невеликі скибочки та відправте в каструлю. Залийте яблука водою, накрийте кришкою та варіть 20-30 хв.
- Коли яблучка стануть дуже м’якими, зніміть каструлю з вогню, злийте воду та залиште фрукти на 10-15 хв.
- Коли яблука трішки охолонуть, очистьте їх від шкірки та перетріть через сито. В яблучне пюре додайте цукор, перелийте в каструлю та варіть 15 хв на повільному вогні. Після цього пюре відправте у блендер.
- Деко для випічки застеліть пергаментом, змастіть невеликою кількістю олії та рівномірно викладіть фруктову масу.
- Відправте деко у духовку і готуйте пастилу 1,5-2,5 год при температурі 130°C.
- Гаряча готова пастила буде трохи м’якою, тому залиште її на кілька годин до повного охолодження та застигання.
- Наприкінці відправте пастилу в холодильник на кілька годин, а потім наріжте на скибочки. Різати фруктовий смаколик краще ножицями.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...