Це точно здивує! Де живуть найвпевненіші жінки у світ - результати дослідження

У новому дослідженні, проведеному науковцями з Даремського університету, виявлено найбільш і найменш впевнених у собі жінки у світі. В опитуванні взяли участь 1186 респонденток у віці 18-80 років із шести країн, передають Патріоти України

Темношкірі нігерійки очолюють список із найвищою оцінкою власного тіла. А на іншому кінці шкали – західні жінки, вони найменш задоволені своєю фігурою, пише MailOnline.

"Ми виявили, що оцінка тіла була відносно стабільною в будь-якому віці, а соціокультурний тиск був очевидним у всіх культурах. Однак ступінь, до якої відчувався цей тиск, і звідки він походив, відрізнялися в різних культурах", – коментує Луїза Хенсон, керівник дослідження.

Образ тіла – це складне явище, яке впливає на людей обох статей у всьому світі. Проте досі більшість досліджень зосереджувалися на молодих жінках із західної частини світу. У своєму новому дослідженні команда намагалася зрозуміти, як оцінка тіла відрізняється між жителями з різних культур.

"Ми хотіли розширити сферу й включити старший вік та інші культури, оскільки ці групи історично ігнорувалися", – говорить Хенсон.

Загалом в опитування було залучено 1186 жінок віком від 18 до 80 років із шести країн – чотирьох західних країн (Австралії, Канади, Великої Британії та США), а також Китаю та Нігерії. Їх було опитано щодо власного почуття оцінки тіла, а також тиску, який вони відчувають навколо іміджу тіла з боку сім’ї, однолітків і ЗМІ.

Результати показали, що всі три групи мали відносно стабільну оцінку тіла за віком. Однак існували значні культурні відмінності.

Виявилося, що опитувані з західних країн зазнають значно більшого тиску з боку засобів масової інформації, щоб вони відповідали ідеалам худорлявості чи спортивної форми. Хоча цей тиск зменшувався з віком, навіть на найнижчому рівні, тиск, який вони відчували, все одно був більшим, ніж для інших етнічних груп.

Темношкірі нігерійські жінки навпаки зафіксували найвищу оцінку тіла, а також набагато менший тиск ЗМІ щодо зображення тіла. Водночас китайські жінки повідомили про найвищий постійний тиск з боку сім’ї та однолітків щодо зображення свого тіла, тоді як тиск, пов’язаний із ЗМІ, був меншим.

Науковці сподіваються, що результати дадуть поштовх подальшим дослідженням оцінки тіла в різних культурах.

"Ґрунтуючись на наших результатах, ми припускаємо, що при розробці втручань для підвищення оцінки тіла експерти повинні брати до уваги всі вікові групи, а не лише молодих жінок. Крім того, існує потреба у втручаннях, адаптованих до культурних відмінностей, таких як підвищення медіаграмотності для жительок Заходу, які повідомили про найвищий тиск у цій сфері", – додала пані Хансон.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...