Кефір - це ферментований, багатий на пробіотики напій з кислим смаком і кремовою консистенцією, схожий на рідкий йогурт, пише Forbes, передають Патріоти України.
Зареєстровані дієтологи розповіли про потенційні переваги кефіру для здоров'я, які варіюються від поліпшення здоров'я кишечника та контролю рівня цукру в крові до зменшення запалення.
"Кефір - це напій з високим вмістом поживних речовин, який містить високоякісний білок, кальцій і вітаміни A, D і B12", - зазначила зареєстрований дієтолог з Огайо і директор з питань харчування та регулювання Національної ради з молочних продуктів Меган Майзано.
Також він містить молочну, оцтову і гліколеву кислоти, невелику кількість етилового спирту, вуглекислий газ і полісахариди.
Кефір може принести ряд переваг для здоров'я, в тому числі сприяти здоров'ю кишкової мікрофлори, допомагає контролювати рівень цукру в крові та зменшувати запалення. Що говорять сучасні дослідження про потенційну користь кефіру для здоров'я:
Хороше джерело пробіотиків (дієтолог, що спеціалізується на здоров'ї кишечника Джулі Бальзамо зазначила, що кефір містить різні штами живих бактерій, що робить його багатим і різноманітним джерелом пробіотиків. Деякі з потенційних переваг пробіотиків включають їхню здатність змінювати склад бактерій у кишечнику, покращувати бар'єрну функцію кишечника, підтримувати здорове травлення та сприяти виробленню коротколанцюгових жирних кислот. Вони також можуть допомогти модулювати імунну систему та зменшити запалення).
Регулює рівень цукру в крові (споживання кефіру може допомогти контролювати рівень цукру в крові, особливо у людей з діабетом 2 типу).
Зменшує запалення (кефір пригнічує активність прозапальних цитокінів - білків, які відіграють роль у болю та запаленні - і збільшує концентрацію протизапальних цитокінів).
Покращує здоров'я мозку і настрій (на думку дієтологів, кефір знижує ризик та симптоми психологічних розладів, таких як тривога та депресія. Також він може впливати на пам'ять і когнітивні функції, знижувати ризик неврологічних захворювань завдяки своїй здатності зменшувати запалення).
Зміцнює кістки (кефір містить кальцій, вітамін D і фосфор, він може сприяти зміцненню та підтримці міцних кісток). Захищає від вірусів (противірусні властивості кефіру можуть допомогти вашій імунній системі боротися з вірусними інфекціями).
Новий 2026 рік уже близько, тому багато хто вже почав прикрашати ялинку та наповнювати дім символами удачі. За давніми традиціями, певні предмети під новорічним деревом здатні привабити процвітання, здоров’я та гармонію, передають Патріоти України. Екс...
Наближається Новий 2026 рік, і багато дівчат уже активно обирають дизайн святкового манікюру. Проте астрологи радять не поспішати з вибором: за їхніми словами, саме колір нігтів на перетині двох років може вплинути на те, що принесе вам наступний рік -...