Це треба знати! Чому смартфон швидко розряджається - проста помилка "убиває" батарею

Прикольні фішки на смартфонах Android, які так подобаються усім любителям новітніх технологій, зазвичай мають і зворотну сторону медалі: як би круто вони не виглядали, і який би вау-ефект не створювали серед ваших друзів, вони виснажують батарею смартфона, передають Патріоти України.

Як пояснює The Sun, навіть якщо вам здається, що новий додаток зовсім не повинен збільшити навантаження на батарею – це не так. Оскільки усі додатки, які забезпечують круті ефекти на вашому смартфоні, працюють у фоновому режимі.

Один з таких додатків, який непомітно виснажує батарею – це тактильна клавіатура, яка вібрує чи видає звук клацання щоразу, коли ви натискаєте символ. Так, така клавіатура додає відчуття реальності, коли ви набираєте текст, адже ви чуєте, як набираєте кожну літеру.

Але плата за це – пришвидшення розрядки батареї вашого смартфона. На щастя, якщо тривалість "життя" батареї для вас важливіше ніж звук набору тексту, цю функцію можна вимкнути.

Ось, як це зробити на смартфонах Android. Щоб вимкнути тактильний відгук при наборі тексту на клавіатурі, необхідно увійти в Налаштування та знайти пункт Система.

Далі необхідно відкрити підменю Мови та введення. У ньому ви знайдете пункт Екранна клавіатура – саме він вам і потрібен. У пункті Екранна клавіатура знайдіть Gboard, перейдіть до пункту Тактильний відгук на натискання клавіш і вимкніть його.

Зауважимо, що у різних виробників смартфонів на базі Android назви пунктів меню можуть дещо відрізнятися, але загалом шлях лишатиметься таким самим. Після зміни налаштувань ваша клавіатура працюватиме беззвучно, але й батарея смартфона краще триматиме заряд.

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...