Це варто знати! Чи правда, що продукти не можна заморожувати повторно

Німці дуже ретельно ставляться до свіжості продуктів. Вони свято вірять у те, що одного разу заморожений продукт після розморожування не можна заморожувати знову. І все тому, що в ньому можуть виникнути шкідливі бактерії. Але це не зовсім так - за певних обставин заморожувати продукти повторно можна без жодного страху, передають Патріоти України.

Заморожувати продукти знову ж таки можна?

Щодо сирої риби, м’яса, птиці, то ці продукти дійсно небажано заморожувати двічі. Але є продукти, які не втрачають своїх властивостей і після повторної заморозки. Це, зокрема, хліб, овочі, фрукти. Їх можна без побоювання заморозити знову, навіть якщо вони вже розтанули.

Але що робити, якщо ви розморозили надто багато м’яса чи курки? Невже надлишок доведеться викинути? Даніела Крел із Центру споживачів Баварії каже, що це «завжди залежить від того, наскільки свіжа їжа». Якщо м’ясо вже хоч трохи полежало в теплі, то в ньому, напевно, з’явилися бактерії, оскільки волога та тепло — ідеальне середовище для них. І тоді заморожувати його знову точно не можна.

Багато хто помилково вважає, що в морозилці бактерії та мікроби гинуть. Це не так, каже Крел: за низьких температур процес розвитку шкідливих мікроорганізмів лише сповільнюється.

Спочатку приготувати, а потім заморозити

Вихід із ситуації простий. За словами експерта, потрібно приготувати розморожене м’ясо, наприклад, зварити його або зробити фарш та обсмажити. А вже потім знову заморозити. У такому вигляді продукту не загрожуватиме ніякі мікроби.

А найкраще завжди розморожувати стільки, скільки ви дійсно споживаєте. Тим більше, що з кожним заморожуванням і розморожуванням продукти втрачають вологу, а це погіршує їх харчові властивості.

Що означає напис на упаковці

Заморожувати вдруге можна лише «бездоганні» продукти, але в ідеалі між двома заморозками має бути етап приготування.

Крел також вказала на те, що на упаковці заморожених продуктів часто є напис: “Не заморожувати повторно”. Вона пояснила, що це підвищений запобіжний засіб, щоб розморожені продукти споживалися негайно. Оскільки за плюсових температурах ймовірність розмноження мікробів зростає.

Жіночий психологічний тест: Тест у картинці визначить вашого ідеального чоловіка

середа, 8 травень 2024, 18:14

Хоч всі жінки зазвичай і перераховують доволі схожий список вимог до потенційного бойфренда, кожній важливіше щось своє. Щоправда, ваші мрії далеко не завжди можуть збігатися з тим, що вам справді необхідно, передають Патріоти України. Деталі. Пропонує...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...